• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Premii record la ediţia din 2015 a US Open!

Premii record la ediţia din 2015 a US Open!

Organizatorii ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open, au mărit premiile pentru participanţi pînă la 42,3 milioane de dolari. Astfel competiţia de la New York devine turneul cu cele mai mari recompense din istoria tenisului, depăşind ediţia din acest a turneului de la Wimbledon, care a oferit 41,2 milioane de dolari.

Potrivit federaţiei americane de tenis, premiile au crescut cu patru milioane de dolari faţă de ediţia din 2014. Cîştigătorii de la simplu vor încasa cîte un cec de 3,3 milioane de dolari.

Echipele de dublu feminin şi masculin care vor cîştiga probele respective vor primi cîte un premiu total de 570.000 de dolari.

Organizatorii turneului US Open au promis că vor ajunge la sume şi mai mari. Până în 2017, aceştia speră să obţină un buget de pînă la 50 de milioane de dolari.

La cel de-al patrulea turneu de Mare Şlem al anului şi-a anunţat participarea şi cel mai bun tenisman moldovean, Radu Albot. El îşi va începe evoluţia din calificări la simplu. La proba de dublu, Albot va fi pe tabloul principal.

Sursă – PublikaTV