• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Și Maxim Cobîlaș va juca în campionatul britanic de rugbi

Și Maxim Cobîlaș va juca în campionatul britanic de rugbi

Rugbistul moldovean Maxim Cobîlaș a făcut publice, într-un interviu acordat site-ului sports.md, unele stipulări ale contractului  semnat cu echipa Sale Sharks din Marea Britanie, care evoluează în Aviva Premiership.

”Voi juca pînă la finele sezonului curent. În funcție de rezultate, evoluția mea, s-ar putea să prelungesc acordul. Normal, îmi doresc acest lucru, pentru că valoarea rugbiului britanic este mai înaltă decît cea din campionatul Rusiei unde am jucat pînă la finele anului trecut”, a declarat sportivul.

El a semnat contractul la finele lui ianuarie curent după ce a fost testat în cîteva partide.

Maxim Cobîlaș a evoluat pînă în 2015 la echipa Krasnîi Iar (Krasnoiarsk) cu care a devenit multiplu campion al Rusiei. Anul trecut a fost desemnat cel mai bun jucător din Moldova și în campionatul Rusiei. El este fratele lui Vadim Cobîlaș, care a fost legitimat la Sale Sharks în 2011. Ambii sînt membri ai selecționatei Moldovei.

Sale Sharks se situează pe locul opt în clasamentul Aviva Premiership. În campionatul britanic evoluează numai acești doi jucători moldoveni, Maxim și Vadim Cobîlaș. Ei sînt originari din Soroca.