• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Lucian Bute: Este şansa mea să cîştig centura WBA şi să devin din nou campion mondial

Lucian Bute: Este şansa mea să cîştig centura WBA şi să devin din nou campion mondial

Pugilistul român Lucian Bute va boxa în gala de la Washington, sîmbătă, 30 aprilie, cu suedezul Badou Jack pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Lucian Bute a cîştigat doar două lupte, după înfrîngerea din 2012, de la Nottingham, în faţa englezului Carl Froch.

Fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute a avut numai cuvinte de laudă pentru pugilistul suedez Badou Jack, campion mondial, în versiunea WBC. Lucian Bute, în vîrsta de 36 de ani are doar trei înfrîngeri în cele 32 de partide disputate la profesionişti. Ultimul meci al pugilistul român a fost împotriva britanicului James DeGale, care l-a învins după o decizie la puncte, în noiembrie 2015.

"Sînt încîntat să am această oportunitate extraordinară. Badou Jack este un mare campion şi a meritat titlurile mondiale cucerite. Intenţionez să mă antrenez din greu şi să fiu în cea mai bună formă a carierei mele pe 30 aprilie. Este şansa mea să cîştig centura WBA şi să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi cîştiga şi le voi oferi iubitorilor boxului o luptă spectaculoasă", promite pugilistul român.

Spre deosebire de Lucian Bute, boxerul suedez Badou Jack, cu patru ani mai tînăr decît românul, are un egal şi o singură înfrîngere la profesionişti în 20 de meciuri. Badou Jack a cîştigat titlul mondial la categoria WBC în urmă cu aproximativ un an, pe 24 aprilie 2015, după succesul cu pugilistul americanului Anthony Dirrell.

"M-am antrenat din greu pentru acest meci şi sînt nerăbdător să urc în ring. Abia aştept să-mi apăr din nou titlul pe 30 aprilie. Sînt cel mai bun supermijlociu din lume şi am calităţile necesare să înving orice adversar cu care urc în ring. Sînt focalizat asupra lui Lucian Bute, însă ştiu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriaşă cu James DeGale", a declarat Badou Jack.

În gala de la Washington se va mai disputa o partidă, în afara confruntării din Lucian Bute şi Badou Jack. În ring vor mai urca britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina. Cîştigătorii celor două dispute se vor întîlni într-o partidă pentru unificarea centurii mondiale la categoria supermijlocie.