• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Campionii naționali en-titre la tenis (veterani) au învins favorita turneului

Campionii naționali en-titre la tenis (veterani) au învins favorita turneului

Campionii naționali en-titre la tenis (categoria de vîrstă veterani), proba dublu, Slavian Guțu și Andrei Porubin au învins ieri favorita ediției din anul curent a campionatului deschis al Moldovei, formația din Botoșani (România), relatează MOLDPRES.

”A fost un meci dificil.Soarta lui a depins de rezultatul partidei de dublu. Am cîștigat-o și am promovat în etapa următoare”, a declarat pentru agenție Slavian Guțu.

La ediția curentă a competiției participă și doi foști jucători profesioniști: Viorel Galaju, multiplu campion național, component al echipei naționale de Cupa Davis, și Stas Ivanov.Conform regulamentului, ei evoluează în pereche cu tenismeni amatori.

Arbitrajul este asigurat de experimentatul Mihail Zaicenco.

În scopul încurajării jucătorilor și sporirii atractivității competiției patru echipe învinse în sferturi și alte patru echipe care nu s-au calificat pe tabloul principal, vor concura în cadrul unui turneu de consolare pentru locul 5, premiant. Astfel ele au asigurate minimum trei meciuri disputate. Astăzi va avea loc primul tur și sferturile de finală.

Pentru mîine, 5 martie, sînt programate semifinalele, iar duminică cu începere de la orele 11.00 va demara faza finală.Campionatul are loc (tabloul principal) pe terenurile acoperite ale noului club de tenis ”ACVILA”, precum și pe terenul acoperit al Clublului ”Locomotiva-777” (turneul de consolare).

Competiția se desfășoară sub egida și cu sprijinul Federatiei de Tenis a Moldovei (FTM). Actuala ediție esta a opta.