• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Tenismeni din Top-50 sînt acuzați că au trucat meciuri

Tenismeni din Top-50 sînt acuzați că au trucat meciuri

Șaisprezece jucători din TOP-50 mondial sînt acuzați că au trucat meciuri în beneficiul unor rețele de pariuri ilegale, în cursul ultimilor 10 ani.

Presa britanică a scris că unii ziarişti au avut acces la dovezi de corupție în tenis, aflate în arhive secrete. Aceste documente sînt legate în special de o anchetă coordonată de ATP și care arată că grupuri de pariori din Italia și Rusia au mizat sute de mii de dolari pe meciuri trucate, între care și trei de la Wimbledon.

Conform ziariştilor britanici, opt dintre jucătorii vizaţi de Comisia de Etică participă şi în acest an la Australian Open.

Potrivit site-ului BuzzFeed, reprezentanți grupurilor de pariori contactau jucătorii în camerele lor de hotel și le promiteau 50.000 de dolari sau mai mult drept recompensă pentru trucarea meciurilor.

După informaţia apărută în presa britanică, liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a recunoscut că i s-a propus să participe la meciuri aranjate, însă a refuzat imediat.

Sîrbul a declarat că a fost contactat printr-un intermediar, pentru a truca un meci, cu ocazia unui turneu desfășurat în Rusia, la Sankt Petersburg, în 2007, la începutul carierei sale în circuitul profesionist.

Tenismenii de top consideră că cei care au participat la meciuri trucate trebuie să fie trași la răspundere.

"E foarte important ca toate organele competente și toți cei implicați să ia în serios ceea ce se întîmplă. Există o presiune mai mare asupra acestor persoane implicate, poate din cauza ultimelor informaţii apărute. Cred că este un lucru bun", a spus Roger Federer.

În anul 2008, Asociația Tenismenilor Profesioniști a introdus noi reguli anticorupție, însă acestea nu se aplică foarte des.