• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Mirel Rădoi va urma cursurile de antrenor în Moldova

Mirel Rădoi va urma cursurile de antrenor în Moldova

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, va urma cursurile şcolii de antrenori din  Moldova, el precizînd pe site-ul oficial al grupării bucureştene că nu a ales şcolarizarea în Italia, la Coverciano, pentru că i-ar fi ocupat mai mult timp.

"Este adevărat că voi urma cursurile Şcolii de Antrenori din Republica Moldova. Am avut de ales între Moldova şi Şcoala de Antrenori de la Coverciano ), Italia. Am preferat să merg la Chişinău, deoarece este mai aproape de casă, în timp ce în Italia se schimbă în mod constant oraşul în care se ţin cursurile şi mi-ar fi luat mai mult timp să mă deplasez. În plus, la cele două şcoli, diploma de Bacalaureat reprezintă doar un criteriu de punctaj, nu şi unul obligatoriu", a declarat Rădoi.

Oficialul stelist a precizat faptul că nu încearcă să păcălească pe nimeni, avînd dreptul să urmeze cursurile şcolii de antrenori din Moldova: "Nu fac nimic ilegal, astfel că nu mi se pare normal să se vorbească despre complicităţi. Se poate verifica acest lucru, iar Federaţia Română de Fotbal şi Federaţia Moldovenească de Fotbal pot confirma faptul că nu am avut niciodată intenţia de a ascunde ceea ce fac. Dacă sînt o persoană care nu obişnuieşte să facă publice toate acţiunile sale, nu înseamnă că le ascund. Nu păcălesc pe nimeni şi nici nu am intenţia de a o face! Doresc doar să urmez cursurile unei şcoli de antrenori şi să obţin licenţele necesare pentru a practica această meserie".

Mirel Rădoi se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat. El a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în vară, înlocuindu-l pe Constantin Gîlcă. Rădoi este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa PRO.

După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.