• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное BPDS „Fulger” a fost prima la minifotbal în cadrul Spartachiadei MAI

BPDS „Fulger” a fost prima la minifotbal în cadrul Spartachiadei MAI

Selecţionata Brigăzii cu Destinaţie Specială (BPDS) „Fulger” a devenit astăzi, la stadionul „Dinamo”, campioana Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la minifotbal, prima grupă valorică.

Ea a devenit cîştigătoarea turneului după ce a acumulat 16 puncte - cu unul mai mult decît următoarele două clasate, echipa Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” şi cea a Departamentului Poliţiei de Frontieră. Ocupantele locurilor doi şi trei au fost departajate în top la golaverj care a fost mult mai bun al „academicienilor”.

În componenţa campioanei au evoluat Ion Besarab, Serghei Gabatiuc, Vasile Ţurcan, Roman Mîţu, Alexandru Buzdugan, Sergiu Plătică, Vadim Costandachi, Maxim Covali, Radu Şeremet,  Mihail Steţiuc, Adrian Tîrsina şi Vasile Cara. „Am învins, pentru că am avut o pregătire mai bună. În ajunul Spartachiadei am participat la un turneu din Galaţi (Romănia), unde ne-am verificat forţele. Am ocuapt acolo locul doi. Am început turneul din cadrul Spartachidei cu o înfrîngere, dar în continuare n-am lăsat nici o şansă adversarelor”, a declarat astăzi pentru agenţie Ion Besarab, căpitanul echipei-campioană.

Meciurile-cheie ale turneului au fost disputate cu participarea echipelor BPDS, Academiei de Poliţie şi Departamentului Poliţiei de Frontieră. În prima zi „academicienii” au învins-o surprinzător cu scorul 2-1 pe BPDS. În penultima zi BPDS a devansat-o într-un meci echilibrat cu scorul 1-0 pe echipa Departamentului Poliţiei de Frontieră, graţie golului de chinogramă înscris de IonBasarab (şut imparabil din voleu în stilul celebrului fotbalist francez Jean-Pierre Papin).

„BPDS a învins şi de data aceasta, ca şi anul trecut, la limită. Este un detaliu ce relevă elocvent tensiunea luptei pentru întîietate”, a subliniat în alocuţiunea rostită la festivitatea de închidere de şeful Cluubului Sportiv Central „Dinamo”, Arcadie Bostan, sub egida căruia se desfăşoară Spartachiada.

Următoarele probe din cadrul Spartachiadei sînt crosul şi tirul. Ele se vor desfăşura pe 2 şi 16 octombrie.