• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Настольный теннис

C_Настольный теннис

Ovidiu Ionescu a câştigat medialia de argint la Campionatele Europene de tenis de masă

Ovidiu Ionescu a cucerit medialia de argint în proba individuală la Campionatele Europene de tenis la masă, după ce a eliminat câţiva dintre marii jucători ai Europei şi chiar ai lumii, informează ProSport.

În finala disputată duminică seara, Ionescu a cedat în faţa germanului Timo Boll (37 de ani), numărul 1 în clasamentul european, scor 1-4 (11-6, 7-11, 9-11, 6-11, 5-11). Ultima performanţă de asemenea calibru în competiţia masculină (argint european) fusese realizată în 1960 de Radu Negulescu.

Seria victoriilor lui Ovidiu Ionescu la Alicante s-a oprit în finala competiţiei. Cu argintul la gât, românul a intrat extrem de decis în meciul cu legendarul Timo Boll, de şase ori campion european înaintea meciului, septuplu la finele lui. Agresiv şi inspirat, Ionescu nu l-a lăsat pe german să respire şi a câştigat primul parţial cu 11-6. Din setul doi, Boll a schimbat registarul tactic. A jucat mai variat, preluând încet-încet iniţiativa după jumătatea fiecărui set. Ovidiu a încercat să-şi joace şansa până la capăt, dar victoria i-a aparţinut în cele din urmă jucătorului mai experimentat.

Ovidiu Ionescu a cucerit singura medalie a României la Europeanul de tenis de la masă.

 

Natalia Brînza a evoluat în optimile de finală ale Europenelor la tenis de masă

Jucătoarea Natalia Brînza din Bălţi a concurat ieri la individual în optimile de finală ale Campionatului European la tenis de masă, rezervat juniorilor, care se desfăşoară la Cluj-Napoca (România), relatează MOLDPRES.

Ea este unica dintre membrii lotului naţional care a promovat în această fază a turneului. Sportiva a repurtat până la optimi patru victorii. Ieri a învins-o cu scorul 4-1 pe poloneza Elzbieta Kwiatkowska, iar în a cincea partidă i-a cedat jucătoarei Elizabet Abraamian din Federaţia Rusă cu scorul 0-4. În caz de victorie şi în acest meci, ea îşi asigura medalia de bronz. Natalia Brînza a evoluat şi la probele dublu mixt, dublu feminin.

Al doilea în topul celor mai bune evoluţii ale jucătorilor moldoveni la Europenele de la Cluj-Napoca este Vlad Ursu, care a concurat în şaisprezecimile de finală ale turneului în pereche cu austriacul de origine poloneză Maciej  Kolodziejczyk. Ei au fost stopaţi ieri în calea spre podiumul de premiere de duetul francez Bastien Rembert-Lilian Bardet.

Antrenorul Natalia Smirnova, care a revenit de la campionat, a declarat pentru agenţie că, pe ansamblu, evoluţia jucătorilor moldoveni poate fi calificată satisfăcătoare. „Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin au intrat în Top-30 în concursul pe echipe. Echipa de băieți alcătuită de Vlad Ursu, Danu Sofroni și Vasile Harea s-a clasat pe locul 26. Formația feminină compusă de Vlada Caraulnaia, Ecaterina Şmâganovscaia, surorile Natalia şi Vitalina Brînza, Diana Gurschi s-a situat pe locul 29 printre cele 48 de loturi participante”. Potrivit ei, acesta este nivelul potenţialului de joc al sportivilor moldoveni în prezent. ”La mai mult nu puteam spera. Acesta este nivelul nostru de joc actualmente”, a adăugat oficialul.

Vlad Ursu, originar din Chişinău, este medaliat cu bronz la Europenele de cadeți anul trecut în pereche cu Maciej Kolodziejczyk. Tânărul performer este legitimat la un club din Germania și a obținut dreptul de a concura la Jocurile Olimpice ale tineretului din anul curent, care se vor desfășura la Buenos Aires (Argentina).

Cea mai bună jucătoare moldoveană de tenis de masă la nivel de juniorat este Olga Blizneţ din Dubăsari,  medaliată cu bronz la Europene. La senioare cea mai valoroasă este maestra internaţională Elena Mocrousov, originară de asemenea din Dubăsari. Ea este multiplă premiantă a campionatelor României, Greciei şi Turciei, în concursurile pe echipe.

Europenele de la Cluj-Napoca au reunit 543 de sportivi din 48 de ţări. Campionatul se va încheia astăzi, 24 iulie.

 

Un chișinăuian a debutat victorios pentru România la Europenele de tenis de masă

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Chișinăuianul Iulian Chiriță a debutat astăzi victorios în concursul individual pentru România la Campionatul European de cadeți și juniori la tenis de masă, care se desfășoară la Cluj-Napoca (România), transmite MOLDPRES.

În primul meci disputat, el l-a învins cu 4-0 pe Ben Allen (Țara Galilor). Jucătorul va mai concura la proba dublu mixt împreună cu Luciana Mitrofan, proaspătă campioană europeană în concursul pe echipe.

Iulian Chiriță a făcut primii pași în sportul de performanță la clubul ”Top Spin USM” de la Universitatea de Stat din Moldova sub îndrumarea antrenorilor Marc Granovschi, Natalia Smirnova și Eduard Gorinștein. La vârsta de 9 ani s-a transferat la Clubul Sportiv Pristavu Câmpulung (România). Asta datorită fratelui mai mare, Cristian Chiriță, campion național. Evenimentul s-a produs în 2015. De atunci și până în prezent, Iulian a reușit să devină multiplu campion național de minicadeți și cadeți. Anul curent a devenit campion balcanic la Zenica (Bosnia-Herțegovina), a câștigat câteva turnee internaționale de amploare.

Fratele Cristian a devenit campion de juniori al României cu CS Pristavu, este premiant al campionatelor acestei țări, dar conform regulamentului Federației Internaționale de Tenis de Masă, încă nu are dreptul să reprezinte România la nivel de țări pe arena internațională timp de trei ani. Acest termen expiră la puțin timp după încheierea actualului campionat. ”Am insistat să țină cont de acest lucru în timpul negocierii transferului, dar părinții lui au ales România, chiar dacă timp de trei ani el a reprezentat doar clubul din Câmpulung la turneele de peste hotare”, astfel a comentat situația pentru agenție președintele federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnâi.

În concursurile individual, de dublu masculin și feminin, mixt participă astăzi toți jucătorii moldoveni: Vlad Ursu, Danu Sofroni, Vasile Harea, Diana Gurschi, Ecaterina Șmâganovscaia, Vlada Caraulinaia, surorile Vitalina și Natalina Brânză.

Campionatul se va încheia pe 24 iulie.

 

Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin au intrat în Top-30 la Europenele de juniori

Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin au intrat în Top-30 în concursul pe echipe la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Cluj-Napoca (România), relatează MOLDPRES.

Echipa de băieți alcătuită de Vlad Ursu, Danu Sofroni și Vasile Harea s-a clasat pe locul 26. Formația feminină compusă de Vlada Caraulnaia, Ecaterina Şmâganovscaia, surorile Natalina şi Vitalina Brânza, Diana Gurschi s-a situat pe locul 29 printre cele 48 de loturi care participă. ”Asta-i valoarea noastră în prezent. Tragem nădejde că la restul probelor din concurs cineva dintre membrii selecționatei va urca pe podiumul de premiere”, astfel a comentat astăzi pentru agenție prestația membrilor reprezentativei naționale veteranul tenisului de masă moldovenesc, Gheorghe Eremia.

Șansele de a obține o medalie la acest campionat sunt legate de evoluția lui Vlad Ursu la individual, dublu masculin sau dublu mixt. El este medaliat la Europenele de cadeți, cel mai valoros jucător din lot. Tânărul performer este legitimat la un club din Germania și a obținut dreptul de a concura la Jocurile Olimpice ale tineretului din anul curent, care se vor desfășura la Buenos-Aires (Argentina). ”Normal, sper și eu mult la o prestație meritorie și o medalie”, a declarat pentru agenție tatăl jucătorului, Serghei Ursu.

Cea mai bună jucătoare moldoveană de tenis de masă la nivel de juniorat este Olga Blizneţ din Dubăsari, care e medaliată cu bronz la Europene. La senioare cea mai valoroasă este maestra internaţională Elena Mocrousov, originară de asemenea din Dubăsari. Ea-i multiplă premiantă a campionatelor României, Greciei şi Turciei, în concursurile pe echipe.

Europenele de la Cluj-Napoca au reunit 543 de sportivi. Campionatul se desfășoară la 26 de mese. Astăzi a fost dat startul concursurilor la individual, dublu feminin, masculin și mixt. Turneul se va încheia pe 24 iulie.

 

Ivan Kapsamun a devenit campion al APSM la tenis de masă

Ziaristul independent Ivan Kapsamun, candidat de maeștri ai sportului, a cucerit, la sala specializată ”Franzeluța” din capitală, titlul de campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la tenis de masă.

Câștigătorul a învins clar în toate cele cinci partide disputate cu scorul 4-0. Locul doi i-a revenit reporterului Ion Robu, care în disputa decisivă l-a învins cu scorul 4-2 pe campionul ediției precedente Alexei Jereghi, fost candidat de maeștri ai sportului, clasat pe locul trei.

”Următoarea probă din cadrul Olimpiadei va fi, probabil, biliardul. Până la 1 iulie urmează să desfășurăm toate turneele din cadrul Olimpiadei”, a declarat președintele APSM, Eduard Ciobanu. ”Atunci vom oferi și cadourile premianților turneului de tenis de masă”, a informat președintele federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnâi, maestru internațional, care a exercitat funcția arbitrului principal al concursului ziariștilor.

În programul competițional figurează zece probe sportive: bowling, baschet, badminton, tenis de masă, tenis de câmp, biliard, natație, șah, joc de dame, fotbal. Până în prezent au avut loc turnee la patru discipline sportive. Campioni au mai devenit Andrei Loghin (bowling), Ion Robu (baschet), Ion Buga (badminton).

Candidatul de maeștri ai sportului Ivan Kapsamun a cucerit astăzi al șaptelea său titlu de campion al Olimpiadei APSM la tenis de masă. Cele mai multe titluri – 8 - și le-a adjudecat Ion Robu. Olimpiada APSM se desfășoară cu începere din anul 2000.

Bilanțul ei este făcut tradițional în fiecare an la 1 iulie când este marcată Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv.

 
Еще статьи...