• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Настольный теннис

C_Настольный теннис

Chişinăuianul Cristian Chiriţă a fost inclus în lotul naţional român de seniori la tenis de masă

Chişinăuianul Cristian Chiriţă figurează în Top-10 al Federaţiei Române de Tenis de Masă, categoria seniori, relatează MOLDPRES.

El este plasat pe locul 6 în acest clasament. „Am avut un final de an 2018 bun. Am reuşit să câştig turneul Top-12, rezervat celor mai puternici jucători din ţară. Şi chiar dacă din diferite motive nu au participat toţi cei mai valoroşi dintre ei, oricum este un rezultat încurajator pentru mine”, astfel a comentat el victoria repurtată la revenirea sa în Chişinău. „Este important pentru mine şi că am fost inclus, în premieră, în lotul naţional de seniori al României, fapt care de asemenea este mobilizator, mă obligă să muncesc mai mult la antrenamente”, a adăugat tânărul performer.

Cristian Chiriţă a fost lansat în sportul de performanţă la clubul Topspin USM Chișinău împreună cu fratele mai mic Iulian de antrenorii Natalia Smirnova şi Marc Granovschi. În 2015 au plecat în România,  fiind ambii legitimaţi la CS TT Pristavu Câmpulung. Cu acest club ambii au devenit campioni naţionali de cadeţi şi juniori. Iulian Chiriţă a câştigat anul trecut  mai multe turnee internaţionale inclusiv World Cadet Challenge de la Tottori (Japonia), proba dublu mixt.

În campionatul României, Divizia A (al doilea eşalon valoric din ţară) evoluează în prezent doi jucători moldoveni: Ion Danilov la CSM Focşani şi Mihai Caminschi la LPS Constanţa. Campioana naţională Alexandra Chiriacova este legitimată la CSM Constanţa.

 

Vladislav Ursu și Alexandra Chiriacova au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă

Vladislav Ursu și Alexandra Chiriacova au intrat, în weekend, în posesia titlurilor de deținători ai Cupei Moldovei la tenis de masă, ediția 2018, relatează MOLDPRES.

Competiția a avut loc la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

Vladislav Ursu (Chișinău), campion național en titre, l-a întrecut în semifinală pe Denis Țerna (Dubăsari), multiplu campion național cu scorul 4-2. Eugen Coșciug (Chișinău), partenerul din finală, l-a depășit în semifinală pe numărul 1 în clasamentul național, Andrei Puțintică (Călărași), cu scorul 4-1 într-un meci în care și-a surprins adversarul, în primul rând, cu atacuri puternice din serviciile adversarului și din zona medie a mesei. În finală, aceste procedee, însă, nu au funcționat, pentru că serviciile lui Vladislav Ursu s-au dovedit a fi dificil de atacat, i-au creat probleme lui Eugen Coșciug. Meciul s-a încheiat cu scorul 4-1 în favoarea lui Vladislav Ursu. ”Oricum, faptul că l-a devansat pe Andrei Puțuntică, că s-a calificat în finală este deja un succes și a constituit surpriza principală a turneului masculin”, a declarat pentru agenție Igor Pascal, participant la competiție.

Eugen Coșciug a început turneul de pe locul 5 în top. Pe locul trei s-a clasat Daniil Titov, campion al municipiului Chișinău anul curent.

Alexandra Chiriacova (Dubăsari) au fost urmată în clasamentul feminin de Natalina Brânză din Bălți și Diana Gurschi (Anenii Noi). ”Succesul  ei nu este întâmplător. Ea se antrenează în ultimul timp la Constanța, la unul dintre cele mai puternice cluburi din România”, a opinat directorul Școlii specializate din Dubăsari,  Valeriu Grosu. ”Mă bucur că în calea sa spre treapta a treia a podiumului de premiere a întrecut jucătoare care sunt situate mai sus în clasamentul național”, a declarat Anatol Gurschi, tatăl Dianei, care a urmărit ”pe viu”, în sală, meciurile finale.

Faza finală a concursului masculin s-a desfășurat conform sistemului eliminatoriu. Cea feminină s-a disputat conform regulamentului circular (fiecare cu fiecare).

 

Chișinăuianul Iulian Chiriță a fost inclus în Top-10 al Federației Române de Tenis de Masă

Chişinău, 25 dec. /MOLDPRES/. Chișinăuianul Iulian Chiriță a fost situat pe locul 8 în clasamentul Federației Române de Tenis de Masă, (categoria seniori), chiar dacă este încă de vârsta junioratului, transmite MOLDPRES.

Asta pentru rezultatele meritorii înregistrate anul curent: locul IV la Euro Mini Champ’s (Schiltigheim, Franţa), locul I echipe masculin juniori 2, locul I simplu masculin juniori 2, locul I dublu masculin juniori 2, locul I dublu mixt juniori 2 la Campionatele Balcanice juniori (Zenica, Bosnia şi Herţegovina), locul I la turneul internațional ITTF World Cadet Challenge de la Tottori (Japonia), proba dublu mixt, categoria de vârstă până la 12 ani.

Festivitatea de premiere a avut loc la Buzău. ”Sunt fericit că am fost inclus în acest top. Am avut rezultate bune anul acesta. Sper să fie și mai bune anul viitor. La festivitatea de la Buzău mi-a fost oferit un cadou foarte drăguț – o paletă din sticlă. Doresc tuturor sărbători fericite!”, a declarat Iulian Chiriță pentru agenție.

Iulian Chiriţă s-a antrenat la clubul Topspin USM Chișinău aproximativ trei ani, fiind îndrumat de antrenorii Natalia Smironova și Marc Granovschi, după care a plecat în 2015, împreună cu mama și fratele Cristian, în România, fiind ambii legitimaţi la CS TT Pristavu Câmpulung. Cu acest club ambii au devenit campioni naţionali de cadeţi şi juniori fiind incluşi în loturile naţionale. Iulian Chiriţă a câştigat anul curent mai multe turnee internaţionale şi este numărul 1 în Europa la categoria sa de vârstă.

 

Echipa Olimpicul-ȘS nr. 1 Bălți, campioană națională la tenis de masă

Formația Olimpicul-SȘ nr. 1 Bălți a cucerit titlul de campioană a țării la tenis de masă, în etapa a treia a campionatului național, relatează MOLDPRES.

În componenţa ei au evoluat maeștrii sportului Veniamin Dubrovin, Denis Ţerna, Vadim Piliponcic, campioni naționali în diferiți ani, Dorin Brânză, premiant al campionatelor naționale, Mihai Ţurea, Arsenie Iacubenco. ”Bălțenii au fost de data aceasta net superiori celorlalte competitoare. Au avut un lot foarte puternic”, a declarat pentru agenție candidatul de maeștri ai sportului Alexei Titov. ”A fost un turneu interesant”, a opinat profesorul universitar Vladimir Guțu, care practică cu regularitate tenisul de masă la sala USM.

Pe locul doi s-a situat echipa Topspin USM Chișinău, iar pe poziția a treia s-a clasat formația Franzeluța Chișinău.

La campionatul desfășurat în trei etape au participat șapte echipe: patru din capitală și câte una din Bălți, Briceni și Hâncești.

Surpriza ultimei etapei, la individual, a constituit-o victoria lui Afanasie Mutcoglo (3-2) de la Topspin USM în meciul disputat cu campionul național din anul trecut Vladislav Ursu (Franzeluța). A fost foarte aproape de a produce o surpriză și coechipierul Daniil Titov, care a condus cu scorul 2-0 în partida desfășurată cu mult mai experimentatul Andrei Puțuntică, dar până la urmă a cedat cu 2-3.

Olimpicul-SȘ nr. 1 a cucerit al șaptelea titlu de campioană națională pe echipe. Cele mai multe titluri (9) le deţine echipa Franzeluţa Chişinău. Ultima dată ea a devenit campioană în 2015. La ediția din anul trecut pe primul loc s-a clasat Flumedfarm Chișinău. Recentul campionat a fost al 23-lea la număr.

 

Memorialul „Grigore Grinberg” la tenis de masă a reunit circa 120 de participanţi

A cincea ediţie a memorialului la tenis de masă „Grigore Grinberg”, desfăşurată la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova, a reunit aproximativ 120 de sportivi din ţară şi Ucraina, relatează MOLDPRES.

Premianţi la categoriile de vârstă rezervate cadeţilor şi juniorilor au devenit: Dionis Lipcan (Cahul), Egor Cabaniuc (Chişinău), Nichita Mandatari (Ungheni); Camelia Tabarcea (Briceni), Olga Barbu (Cahul), Ecaterina Bratu (Ismail) – toţi la categoria de vârstă până la 12 ani; Dionis Lipcan, Vasile Harea, ambii din Călăraşi, Vlad Caminschi (Cahul); Vlada Caraulinaia (Chişinău), Ecaterina Toloacă (Ungheni) – toţi la categoria de vârstă până la 16 ani.

Concursul categoriei de vârstă cea mai competitivă (17-39 de ani) a fost câştigat de Daniil Titov (Chişinău), care a reuşit să-i depăşească pe jucătorii mai experimentaţi - Eugen Coşciug (Chişinău) şi Veniamin Dubrovin (Bălţi).

Maestru sportului Alexandru Policiuc din capitală a fost cel mai puternic la categoria de vârstă plus 39 de ani. Printre învinşii săi a figurat şi multiplul campion naţional Vladimir Semipeadnîi, clasat pe locul doi, şi ocupantul locului trei Serghei Nedelcu (Chişinău).

„Am avut onoarea să fiu antrenat de acest mare sportiv, Grigore Grinberg. Am jucat împotriva lui în urmă cu mulţi ani (în 1979, la Bender) finala la dublu masculin. El a contribuit mult la popularizarea tenisului de masă”, a rememorat la turneu actualul preşedinte al Federaţiei naţionale de profil Vladimir Semipeadnîi.

Printre elevii lui Grigore Grinberg mai figurează campionii naţionali Lidia Grinberg, Natalia Remezova, Elena  Sergheeva, Alexandru Bosleacov, maeştrii sportului Alexandru Babacov, Iurie Terzi, Zinovie Pavlo, Simion Fridman.

Grigore Grinberg s-a născut pe 3 iunie 1929 la Chișinău. Unele surse indică localitatea Lăpușna. În 1951 a absolvit Tehnicumul republican de cultură fizică și sport, iar în 1953 Facultatea de istorie a Institutului Pedagogic ”Ion Creangă”.

Toţi cei trei fraţi mai mari au fost buni sportivi. Monia a devenit în 1936 campion al Palestinei la şah. Mara a fost desemnat în 1934 şi 1935 cel mai bun fotbalist al echipei Maccabi Chişinău, iar din 1936 a evoluat în diferite cluburi din Brazilia. Isaac, care a decedat în cel de-al Doilea Război Mondial, a devenit primul campion al Chişinăului la şah (1940).

Grigore Grinberg este primul sportiv din RSSM care a devenit campion al Uniunii Sovietice în 1957 la individual, dublu mixt (1958), dublu masculin (1960). În perioada 1954-1964 a fost membru al selecționatei URSS. Este primul maestru al sportului în RSSM. Are în palmares 34 titluri de campion național. În 1992 a devenit campion al Comunității Statelor Independente printre veterani. În componența echipei de fotbal Dinamo Chișinău a devenit posesor al Cupei Moldovei. Este autor a două cărți despre tehnica de joc la tenis de masă, iar în colaborare cu Vladimir Odineț a editat lucrarea ”Sportivii moldoveni pe arena internațională” (1972). În 1996 a emigrat în Israel. S-a stins din viață în 2013 la Haifa.

 
Еще статьи...