• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Футбол

Футбол

Echipa Milsami a câștigat Cupa Moldovei Orange la fotbal

Echipa Milsami Orhei a devenit ieri seara, la stadionul Zimbru din capitală deținătoarea Cupei Moldovei Orange, ediția 2017-2018, învingând în finală cu scorul 2-0 formația Zimbru Chișinău, relatează MOLDPRES.

Ambele goluri au fost marcate de Maxim Antoniuc în timpul suplimentar al meciului (minutele 99 și 102), care a ieșit în teren, la schimb, în minutul 81 de joc. Golul al doilea a fost înscris cu capul în urma unei pase ideale trimisă de un alt jucător apărut în teren la schimb, Gheorghe Andronic. A fost una dintre deciziile intuitive corecte ale antrenorului Veaceslav Rusnac, care nu a riscat să-i includă în lot din start pe acești jucători din cauza condiției lor fizice care mai lasă de dorit.

Milsami a avut superioritate teritorială aproape pe tot parcursul partidei, inițiind comparativ cu partenera de întrecere mai multe acțiuni ofensive și, în consecință, depășind-o la capitolul lovituri pe spațiul porții.  În timpul regulamentar, însă, de fiecare dată s-a opus, în ultima instanță, portarul chișinăuienilor Emil Tâmbur, sau șuturile expediate au fost imprecise. Cea mai bună șansă a orheienilor a ratat-o în minutul 51 fundașul Artur Crăciun, aflat într-o poziție ideală de șut în careul advers. Zimbru a avut posibilitatea cea mai favorabilă de a marca în minutul 98 când Yameogo a tras năprasnic din careul de 16 metri și balonul a trecut salvator pentru orheieni cu puțin pe lângă stâlpul drept al porții apărată de Radu Mâțu.

”Am câștigat Cupa pe merit. Mulțumesc jucătorilor pentru dăruirea în teren de care au dat dovadă. Toți au pus osul la bătaie”, a declarat la conferința de presă antrenorul echipei Milsami Veaceslav Rusnac. ”Cu regret, nu a fost așa cum ne-am dorit. Oricum, faptul că am evoluat în finală este un succes”, a spus antrenorul formației Zimbru, Vladimir Aga.

Milsami a evoluat în următoarea componență: Radu Mâțu, Artur Crăciun, Mikhail Platika (Maxim Antoniuc, 81), Constantin Bogdan, Vadim Rața (Gheorghe Andronic, 64), Sergiu Platica, Alexandru Antoniuc, Andrei Cojocari, Constantin-Romeo Surdu (Igor Bugaiov, 58), Dinu Graur, Vadim Bolohan.

Zimbru a avut în teren următorul lot: Emil Tâmbur, Victor Golovatenco, Ilie Damașcan, Ion Nicolaescu (Franck Yameogo, 74), Cristian Nagornâi (Victor Stână, 98), William Venta-Pozo, Igor Țâgârlaș, Dmitrii Telegin, Alexandru Onica, Eugeniu Sidorenco (Nichita Iurașco, 54), Ion Jardan.

Milsami a mai câștigat Cupa Moldovei în 2012. La meci au asistat aproximativ 9 mii de spectatori. Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitri din Polonia: Bartosz Frankowski, Marcin Boniek, Dawid Golis. Al patrulea oficial a fost Alexandru Tean. Observator: Vladimir Antonov, Delegat: Adrian Ixari (toți din R. Moldova).

Cartonașe galbene: Surdu (48), Nagornâi (72), Golovatenco (85), Bolohan (116).

 

Gheroghe Hagi: Îmi cer scuze că mi-am permis să vorbesc despre echipele naţionale

Gică Hagi, managerul campioanei din Liga 1 Betano, FC Viitorul, a răbufnit vineri într-o conferinţă de presă, referindu-se la schimbul de replici pe care l-a avut cu selecţionerul Cosmin Contra în privinţa neconvocării lui Ianis

"Am înţeles că trebuie să-mi cer scuze. Dacă eu am ajuns să-mi cer scuze că vorbesc în România, atunci ăsta este un mare semn de întrebare, după tot ce am făcut în carieră. Atunci, îmi cer scuze că am investit în fotbal, că am muncit. Că am jucat 18 ani la echipa naţională la nivel înalt, că am peste 100 de meciuri la echipa naţională, că am jucat la trei campionate europene şi 3 Mondiale. Şi, mai ales, pentru ceea ce am făcut după ce m-am lăsat", a declarat Gică Hagi, într-o conferinţă de presă.

Apoi, a continuat pe acelaşi ton: "Ştiu că le stau unora în gât, creez o presiune enormă, dar sper să-şi dea seama că, în fondul problemei, încerc să ajut cât pot fotbalul românesc. Îmi cer scuze că mai am tupeul să apar şi să vorbesc desppre România! Dacă nici de fotbal nu pot să vorbesc, atunci despre ce o pot face? Trebuie să dispar? Nu am cum să dispar pentru că m-am înhămat la o muncă. Le urez tuturor succes, cu inima deschisă, dar eu am plecat la drum acum 8-9 ani. Fără niciun interes, interesul meu este pentru România".

"Îmi cer scuze că mi-am permis să vorbesc despre echipele naţionale şi promit că, de acum încolo, până nu o să fiu implicat cu vreo funcţie la loturile naţionale, nu o să mai vorbesc

 

Arsene Wenger: Am refuzat-o pe Real Madrid de trei ori

Arsene Wenger umblă la cutia cu memorii după ce a plecat de la Arsenal. Antrenorul francez care s-a despărţit de "tunari" după 22 de ani de mandat a dezvăluit că a refuzat-o pe Real Madrid pentru a rămâne la formaţia de pe Emirates Stadium.

Chiar de mai multe ori. Experimentatul tehnician a povestit totul cu lux de amănunte. "Când am construit stadionul, băncile mi-au pus condiţia să semnez pe cinci ani. Prima oară, i-am refuzat în acea perioadă, pentru că m-am gândit că mi-aş fi trădat clubul", a spus Wenger pentru beIN Sports.

Fostul antrenor al lui Arsenal spune că i-a fost greu să refuze o echipă precum Real Madrid, unde conducerea i-ar fi oferit libertate deplină.

"Cred că am refuzat Real Madrid de două sau trei ori. Este una dintre echipele pe care le-am iubit în copilărie. Am simţit că era o perioadă delicată pentru Arsenal. Am fost tentat să merg la Real Madrid, pentru că mi-ar fi oferit şansa să mă ocup de întreg clubul", a mai spus antrenorul.

 

Zimbru și Milsami vor juca în finala Cupei Moldovei Orange la fotbal

Echipele Zimbru Chișinău și Milsami Orhei s-au calificat ieri în finala Cupei Moldovei Orange la fotbal, ediția 2017-2018.

Ambele s-au calificat în urma unor meciuri tensionante, dramatice, care au necesitat timp suplimentar, executarea loviturilor de departajare. Partida Zimbru – Dinamo-Auto Tiraspol s-a încheiat în timpul regulamentar nedecis (0-0). În cele două reprize suplimentare dictate scorul, de asemenea, nu a fost deschis. Au urmat loviturile de departajare în care ”zimbrii” s-au dovedit a fi mai buni cu scorul  5-4.

Antrenorul formației Dinamo-Auto, Igor Dobrovolschi a fost, ca de obicei, succint. ”Totu-i simplu. Dacă vrei să învingi – trebuie să marchezi. Am pierdut”, a spus el. Antrenorul ”zimbrilor”, Vladimir Aga a remarcat că în ajun a fost acordată atenție la antrenamente și loviturilor de la 11 metri. ”A fost un meci dificil. Am luptat cu o echipă puternică. La antrenamentele din ajun am acordat multă atenție și executării loviturilor de departajare. Am învins și cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus el.

Milsami a promovat în finală în defavoarea formației Petrocub Hâncești. A învins-o în ultimul minut (120) al timpului suplimentar. În timpul regulamentar (90 de minute) scorul a fost egal, 1-1. Bugaiov a deschis scorul în minutul 13. Ambros a egalat în minutul 19 din lovitură de la 11 metri. Antoniuc a pus punctul pe ”i” în minutul 120. ”Am comis prea multe greșeli. Este greu să-ți revii după asemenea partide”, a subliniat la conferința de presă antrenorul hânceștenilor Lilian Popescu.”Este bine că am reușit să evităm loviturile de departajare”, a notat Veacselav Rusnac, antrenorul echipei orheiene.

Finala se va desfășura pe 23 mai la stadionul ”Zimbru”.

 

Iniesta i-a spus "adio" Barcelonei după 22 de ani

Aşa cum presa din Spania a anticipat, Andres Iniesta (33 de ani), a dorit să-şi anunţe plecarea de la Barcelona prin intermediul unei conferinţe de presă.Legendarul mijlocaş al catalanilor a tremurat şi a lăcrimat pe parcursul conferinţei de presă, dar a fost nevoit să recunoască motivul pentru care a ales să-şi părăsesca echipa pentru care a evoluat timp de 22 de ani.

"Această conferinţă de presă e pentru a face publică decizia mea. Acest campionat e ultimul jucat de mine aici! E o decizie foarte calculată şi gândită, la nivel personal. În cei 22 de ani petrecuţi aici, la cea mai bună echipă din lume din punctul meu de vedere, am învăţat ce înseamnă să joc aici an de an, ştiu ce înseamnă responsabilitatea de a fi căpitanul acestui club.

Vreau să mulţumesc clubului şi La Masia pentru tot ce mi-au oferit sunt ceea ce sunt datorită lor. Vreau să le mulţumesc colegilor şi oamenilor de la club care mă fac mai bun cu fiecare zi trecută.

De asemenea, le mulţumesc fanilor care mi-au oferit dragostea lor, părinţilor, sorei mele... Acum 22 de ani am venit aici într-o maşină şi acum sunt aici, alături de mine, şi cu persoana cea mai minunată din toată viaţa mea şi care mă face fericit în fiecare zi, soţia mea.

 
Еще статьи...