• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse USEFS a desfășurat un seminar de judo pentru arbitri și antrenori

USEFS a desfășurat un seminar de judo pentru arbitri și antrenori

There are no translations available.

Catedra probe sportive individuale de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a organizat ieri un seminar rezervat arbitrilor și antrenorilor de judo din țară.

”Necesitatea desfășurării acestei reuniuni reiese din schimbările intervenite în ultimul timp în regulamentul de disputare a meciurilor. Acestea se răsfrâng asupra rezultatelor evoluărilor solilor noștri la turneele de pe arena internațională și trebuie să fie aduse la cunoștință și antrenorilor. În caz contrar, munca lor ar putea fi în multe cazuri zădarnică”, a declarat șeful catedrei, Angela Polevaia-Secăreanu, maestru internațional la judo și sambo.

În afară de ea, au prezentat și explicat asistenței o serie de detalii referitoare la arbitraj antrenorii Mihail Vdovicenco și Igor Neagu. La seminar a fost prezent și antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal. El a demonstrat o situație în care arbitrii au intervenit și din cauza căreia au suferit reprezentanții noștri. ”Este, indiscutabil, o reuniune necesară”, a spus el.

Seminarul desfășurat de catedră este al patrulea în ultimii ani. Judoul este un gen de sport cu accent subiectiv și apar de multe ori situații conflictuale în aprecierea notelor date procedeelor efectuate, precum și penalizărilor pentru comportament neadecvat. Federația națională este reprezentată la turneele de peste hotare, deocamdată, de un singur arbitru, Evgheni Osadcii din Tiraspol. În vara anului curent este posibil să mai avem încă unul, pe Angela Polevaia-Secăreanu, care a susținut cu succes trei teste și urmează să mai dea un examen.