• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ilie Năstase, sancţionat şi anchetat de Federaţia Internaţională de Tenis

Ilie Năstase, sancţionat şi anchetat de Federaţia Internaţională de Tenis

There are no translations available.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a fost suspendat provizoriu, după incidentele petrecute la Mamaia, şi nu va avea acces la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup, se arată într-un comunicat de presă al forului de specialitate.

"Comisia ITF a decis suspendarea provizorie a lui Ilie Năstase, conform regulamentelor ITF, pentru încălcarea regulilor la întîlnirea de Fed Cup de la Constanţa. Potrivit suspendării provizorii, Năstase nu va putea să participe la Fed Cup în nicio calitate, cu efect imediat, şi nu va avea acces şi nu va primi acreditare la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup. Ancheta continuă. Pe durata anchetei nu se vor mai face alte comentarii", se arată în comunicatul ITF, dat publicităţii duminică, prin intermediul reţelei de socializare Twitter.

Ilie Năstase, în vîrstă de 70 de ani, a fost eliminat de la întîlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, sîmbătă, după mai multe incidente. Potrivit presei britanice prezente la Constanţa, Năstase le-a atacat verbal pe jucătoarea Johanna Konta şi pe Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii.

Ilie Năstase a tratat cu foarte mare lejeritate conflictul pe care l-a avut la meciul de Fed Cup, cînd a fost dată afară din arenă deoarece le-ar fi înjurat pe Anne Keothavong Johanna Konta. Întrebat duminică dacă a luat legătura cu cele două sportive, Năstase a răspuns în stilul său. Ilie Năstase nu se dezminte! Reporter: "Aţi luat legătura cu fetele din echipa Marii Britanii?" Năstase: "Ce să fac cu ele? Una e gravidă, cealaltă e ocupată".