• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Avocatul CNOS a solicitat pedeapsă minimă pentru Serghei Tarnovschi

Avocatul CNOS a solicitat pedeapsă minimă pentru Serghei Tarnovschi

There are no translations available.

Avocatul din SUA angajat de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Paul J. Greene, a făcut astăzi public, într-o conferință de presă prin skype, punctul său de vedere în ce privește cazul de dopaj al canotorului naturalizat Serghei Tarnovschi, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Paul J. Greene, pedeapsa maximă de suspendare ce i-ar putea fi aplicată canotorului este de maximum opt luni. „Cazul lui Serghei este unul în care legea cere aplicarea unei sancțiuni pentru o perioadă de pînă la opt luni. Regulile, de asemenea, sînt clare și în privința păstrării medaliei olimpice de la Rio, deoarece gradul său de vinovăție este scăzut și el a fost testat negativ la Jocurile Olimpice, după ce a cîștigat medalia de bronz. El nu a obținut nici un avantaj de la nivelul extrem de scăzut al substanței interzise depistate cu mai mult de o lună înaintea Jocurilor Olimpice”, a opinat avocatul.

Solicitat de agenție să comenteze situația existentă, antrenorul emerit Petru Caduc a declarat că rezultatele la probele A și B nu pot fi contestate de nimeni. ”Recent am participat la Campionatul Mondial de tineret la box de la Sankt Petersburg, unde toți tehnicienii loturilor participante au fost invitați să asculte o lecție ținută de reprezentantul VADA. Acesta a declarat franc că oricît de mică ar fi cantitatea preparatului interzis folosit, sportivul este suspendat, iar medalia obținută - retrasă”, a spus tehnicianul.

Rectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Veaceslav Manolachi, s-a arătat, de asemenea, nedumerit de logica avocatului angajat de CNOS. ”Este normal ca el să solicite o suspendare minima, fiindcă pentru asta a fost plătit și angajat de CNOS. Dar, este absolut alogic să ceri păstrarea medaliei. Doar oricum suspendarea va fi dictată și atunci de ce CNOS mai tulbură apele și aburește lumea?”. Despe multe alte ”activități interesante” desfășurate de CNOS vom afla în timpul apropiat”, a spus oficialul.

Serghei Tarnovschi și staff-ul său urmează să primească de la stat, adică banii noștri publici,  în cazul în care nu i se va retrage distincția 4 milioane de lei. Termenul suspendării sale va fi pronunțat în următoarele trei săptămîni. Pe 27 noiembrie curent Tarnovschi a fost audiat împreună cu secretarul general al CNOS, Cristina Vasilianov, și medicul Alexandru Buza în cadrul lucrărilor Congresului Federației Internaționale de Kayak-Canoe, desfășurate la Baku (Azerbaidjan) despre cazul de dopaj depistat la Jocurile Olimpice din vara curentă de la Rio de Janeiro.