• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Marea noastră speranţă la Mondialele de box, Dumitru Galogoţ

Marea noastră speranţă la Mondialele de box, Dumitru Galogoţ

There are no translations available.

Dumitru Galogoţ (64 kg), unicul boxer moldovean calificat la Campionatul Mondial din anul curent, a revenit astăzi la Şcoala specializată  din Grimăncăuţi (Briceni) din cantonamentul efectuat circa 10 zile la Kiev (Ucraina), relatează MOLDPRES.

Pregătirile în comun cu membrii lotului Ucrainei au fost foarte utile a declarat pentru agenţie antrenorul emerit Petru Caduc, care l-a însoţit pe pugilist. „Am îndeplinit tot ce am programat. Pînă la începerea Mondialelor ne vom antrena deja într-un regim lejer. Pe 3 octombrie zburăm la Doha (Qatar), umde se vor desfăşura Mondialele. Ne vom deplasa cu cîteva zile înainte de startul competiţiei pentru a ne acomoda la condiţiile de luptă, diferenţa de fus orar”, a spus tehnicianul.

În antonamentul de la Kiev s-au aflat încă doi membri ai echipei naţionale, Andrei Zatuşevschi şi Maxim Cvasiuc.

La Mondiale vor participa cîte 27 de boxeri în fiecare categorie de greutate. Dumitru Galogoţ a obţinut dreptul să concureze după ce la Europenele din anul curent s-a clasat pe locul cinci.  „Obiectivul trasat este să obţinem la Doha medalia de bronz. De data aceasta, spre deosebire de majoritatea turneelor se va disputa în fiecare categorie de greutate cîte un meci suplimentar între semifinaliştii care au pierdut partidele.Asta pentru că numai ocupantul locului trei „curat” va obţine dreptul să concureze la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016)”, a informat Petru Caduc.

Foile de acreditare la Olimpiadă vor mai fi disputate în 2016 la două turnee internaţionale.

Republica Moldova a fost prezentă cu începere din 1996 cu boxeri la toate ediţiile Jocurilor Olimpice desfăşurate. Doi dintre ei, Vitalie Gruşac şi Veaceslav Gojan, elevi ai lui Petru Caduc, au cucerit medaliile de bronz olimpice la Sydney (2000) şi Beijing (2008).

Boxerii moldoveni nu au obţinut pînă în prezent medalii la Campionatele Mondiale.

Cel mai bun pugilist moldovean este Veaceslav Gojan, care în afară de bronzul olimpic mai este vicecampion şi campion european.