• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Tenis de masă

Tenis de masă

România are cele mai bune jucătoare de tenis de masă din Europa

There are no translations available.

România - Portugalia, 3-0, în finala Europeanului de la Nantes. Elevele lui Viorel Filimon îşi păstrează aurul continental la finele unei dispute în care antrenorul a gândit perfect foaia, iar fetele au jucat minunat în vacarmul galeriei conduse de preşedintele FRTM, Cristi Romanescu.

Ordinea meciurilor din finală:

Bernadette Szocs - Jieni Shao 3-2 (11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6)
Daniela Dodean - Yu Fu 3-2 (7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3)

Eliza Samara - Leila Oliveira 3-0 (11-9, 11-7, 11-6)

În semifinale, România a avut parte de cel mai greu meci până în acest moment la Campionatul European pe echipe. Sportiva naturalizată Qian Li a fost singura jucătoare care i-a luat României un meci, dar victoria lui Bernadette Szocs şi cele două meciuri perfecte ale Elizei Samara au dus naţionala antrenată de Viorel Filimon în ultimul act la Nantes. "Suntem o echipă, am câştigat pentru echipă. Mă simt bine după aceste victorii şi sper să-mi conserv forma pentru ultimul meci. Secretul unei noi finale nu-l voi spune. Vrem să câştigăm din nou titlul!", a declarat Eliza Samara imediat după meciul din semifinale.

 

Vladislav Ursu a câștigat două titluri la un turneu din Spania

There are no translations available.

Jucătorul moldovean Vladislav Ursu a câștigat două titluri supreme la turneul internațional la tenis de masă din seria ITTF Circuit (juniori), desfășurat la Platja d'Aro (Spania), informează MOLDPRES.

El a învins în concursul individual și la dublu masculin evoluând în pereche cu brazilianul Guilherme Teodoro.

La individual, calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere a fost următoare: în primul meci disputat l-a învins pe Dario Arce (Mexic, 4-0), apoi - pe Nikita Moșkov (Rusia) cu scorul 4-3. Asta după ce inițial a condus cu 3-0. Apoi i-a devansat, în ordine, pe Huang Yan Cheng (Taipei, 4-0) și în finală pe Carlo Rossi (Italia, 4-0).

În finala de dublu mixt, Vlad Ursu și Guilherme Teodoro i-au întrecut pe Csaba Andras și Oliver Bot (Ungaria) cu scorul 4-0. ”Este, desigur, o mare bucurie pentru mine”, a declarat tatăl jucătorului, Serghei, care se antrenează regulat la sala specializată de tenis de masă a Universității de Stat din Moldova și a insistat ca Vladislav să practice acest gen de sport.

Vladislav Ursu este campion național de seniori (2018), participant la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires, fiind pregătit de antrenorul Vladimir Semipeadnâi. De câțiva ani este legitimat la un club din Germania. La startul turneului din Spania a fost poziționat, conform ratingului, pe treapta a treia la tragerea la sorți.

 

La Căușeni s-a desfășurat un turneu regional la tenis de masă

There are no translations available.

Complexul modern de sporturi din Căușeni a găzduit în week end a treia ediție a turneului regional la tenis de masă, relatează MOLDPRES.

Concursul a reunit circa 40 de jucători de diferite vârste din Chișinău, Tighina, Anenii-Noi și din localitate. Vedeta competiției a fost multiplul premiant al campionatelor naționale Igor Romanenco din Tighina, maestru al sportului. El a învins în toate meciurile din grupa preliminară și faza finală. În ultimul, decisiv pentru titlul de câștigător, l-a întrecut (3-0) pe Igor Pascal din capitală, candidat de maeștri ai sportului. ”Tenisul de masă este pentru mine un hobby. Joc, mă antrenez de fiecare dată când am posibilitate, timp liber. Rezultatul din meciul final este logic”, a declarat pentru agenție ocupantul locului doi. Pe locul trei s-a situat candidatul de maeștri ai sportului din Chișinău, Igor Sivovol.

Organizatorul principal al turneului a fost medicul Victor Ungureanu din Căușeni, candidat de maeștri ai sportului, care participă, de regulă, la majoritatea turneelor de amatori, care se desfășoară în fiecare duminică la sala specializată a Universității de Stat din Moldova. ”Drumul tur-retur nu mă sperie, deranjează. Tenisul de masă este una dintre bucuriile vieții mele. Mă bucur sincer că am reușit să organizez în condiții optime cu ajutorul Direcției tineret, sport, cultură și  învățământ din Căușeni  acest turneu”, a specificat Victor Ungureanu, care s-a clasat pe locul șase la turneu.

”Scopul nostru este să-I dăm, imprimăm pe viitor amploare acestui turneu. Condiții pentru organizare există. Dorință – de asemenea.La complex sunt practicate 12 discipline sportive. El a devenit, pe bună dreptate, una dintre cărțile de vizită ale Căușenilor”, a notat șeful Direcției tineret, sport, cultură și învățământ din raion, Filip Musteață, maestru al sportului la lupte-greco-romane, care a fost present la concurs de la start până la finiș.

Primii șase clasați au fost decorați cu diplome, cupe și medalii. Complexul de sporturi din Căușeni este unul dintre cele mai moderne, bine dotate cu inventar  printre raioanele țării.

 

Cinci sportivi moldoveni vor participa la Mondialele de tenis de masă

There are no translations available.

Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi la Campionatul Mondial de tenis de masă, care se va desfășura pe 21-28 aprilie la Budapesta (Ungaria), relatează MOLDPRES.

În concursul masculin vor evolua Andrei Puțuntică, Vladislav Ursu și Victor Cîssa. În turneul feminin vor concura Natalina Brînza și Vlada Caraulinaia.

”Mă pregătesc intens de Mondialele din capitala Ungariei la clubul meu din Germania. Evoluăm cu succes în liga a treia a bundesligii și avem toate șansele de a promova în liga a doua. Eu am susținut 23 de meciuri. În 17 am învins. Este un rezultat bun. La Mondiale, desigur, mă voi strădui să am o comportare meritorie”, a declarat pentru agenție liderul selecționatei moldovene Andrei Puțuntică (20 de ani), care este campion european de minicadeți, premiant la diferite turnee internaționale.

Victor Cîssa este cel mai în vârstă jucător al echipei. El are 23 de ani. Natalina Brînza este cea mai tânără din lot. A împlinit 16 ani. Vârsta medie a echipei moldovene este de 18,8 ani.

La Mondialele de la Budapesta și-au anunțat participarea echipe din 139 de țări. Componența cea mai numeroasă, 12 sportivi, o are reprezentativa Chinei, liderul mondial al probei. Câte 10 jucători în lot au selecționatele Germaniei, Franței, Greciei și echipa din Hong-Kong (China).

 

Un turneu de veterani a reunit, în premieră, 55 de participanţi

There are no translations available.

Turneul de tenis de masă, consacrat lui Marc Granovschi, care a avut loc la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova, a reunit, în premieră, 55 de participanţi, relatează MOLDPRES.

Ei au concurat la patru categorii de vârstă: 40-49 ani, 50-59 ani, 60-69 ani şi plus 70 de ani.

Cei mai mulţi -16 - au evoluat la categoria de vârstă până la 69 de ani. Premianţi au devenit, în ordine, candidaţii de maeştri ai sportului Mihail Dropievschi, Grigore Crainiucov şi Pavel Brighidin.

În cea mai „tânără” categorie (până la 49 de ani) câştigător a devenit maestrul sportului Igor Romanenco, care a reuşit săâi învingă în meciurile decisive pentru primul loc cu scoruri la limită (3-2) pe următorii doi clasaţi Vadim Piliponcic şi Alexandru Poleşciuc, premianţi ai campionatelor naţionale  de seniori.

La categoria de vârstă 50-59 pe primul loc s-a clasat multiplu campion naţional Vladimir Semipeadnâi, care a fost urmat de maestrul sportului Alexandru Fomin şi Arcadie Cracan. El, însă, a învins cu multă dificultate, la limită cu 3-2, în partidele disputate cu Arcadie Cracan şi Grigore Ştirbu.”Am condus cu 2-1, dar lipsa de experienţă şi nivelul măiestrie şi-a spus cuvântul. Oricum, am devenit premiant în premieră şi este plăcut”, a declarat pentru agenţie Arcadie Cracan.

Pentru prima dată la categoria de plus 70 de ani au concurat 14 participanţi. Câştigător a devenit Dumitru Gladcovschi. El a fost urmte în clasament de Gheorghe Eremia (77 de ani) şi Mihail Nebesnâi. „Este primul meu loc premiant ocupat la un turneu de veterani şi mă bucur sincer”, a declarta pentru agenţie Mihail Nebesnâi.

La această categorie de vârstă a evolua şi maestrul sportului Vadim Socolov, multiplu premiant al campionatelor naţionale, care s-a stabilit la Moscova şi a venit special ca să participe. „La toamnă am să organizez şi eu cu suportul Federaţiei municipale din Chişinău un turneu consacrat jubileului meu de 75 de ani”, a declarat el la festivitatea de închidere.

Marc Granovschi, care a împlint recent 75 de ani, este originar din Sipoteni (Călăraşi). În 1962 a devenit premiant al campionatelor republicane la proba dublu mixt în pereche cu Olga Canţer. Cu începere din 2001 este preşedintele Federaţiei municipale de tenis de masă din Chişinău. Federaţia din capitală, în colaborare cu clubul Topspin USM şi Federaţia naţională, desfăşoară cu regularitate turnee consacrate veteranilor jubiliari.

În imagine: toţi premianţi turneului şi omagiatul

 
Mai multe articole..