• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Box

Box

Ce spunea Deontay Wilder despre o luptă cu Mike Tyson, înainte să fie făcut praf de Tyson Fury

There are no translations available.

Deontay Wilder, 34 de ani, a pierdut clar superduelul cu britanicul Tyson Fury pentru centura WBC la categoria grea. Americanul dăduse niște declarații controversate despre Mike Tyson cu ceva timp înainte.

În 2018, Deontay Wilder l-a atacat pe Mike Tyson, acum în vârstă de 53 de ani, despre care a spus că l-ar fi „distrus” într-un meci direct, chiar dacă Tyson s-ar fi aflat în vârful carierei!

Lennox Lewis l-a pus la colț pe Deontay Wilder: 54 de ani, celebrul pugilist de 3 ori campion la grei și învingător în fața lui Tyson în 2002, l-a pus la punct repede, pe Twitter.

„E ușor să vorbești până intri în ring. Îmi place Wilder, dar nu a intrat vreodată în ring cu cineva atât de feroce, care vrea cu adevărat să-i rupă coastele cu fiecare pumn! Îmi place încrederea lui, e nevoie de așa ceva, e flămând și se prezintă într-o formă bună... dar sunt niște limite”, a explicat Lennox Lewis, citat de sportbible.com.

 

Satul Grimăncăuți va găzdui un turneu internațional de box

There are no translations available.

La Casa de cultură din satul Grimăncăuți (Briceni) se va desfășura pe 27-28 februarie  turneul internațional de box ”Pavel Lușcevschi” rezervat juniorilor și seniorilor.

”În afară de gazde și-au anunțat participarea pugiliști din Ucraina, România, Polonia, Ungaria. Va fi, la sigur, un turneu competitiv, interesant și util. Noi, reprezentanții Școlii specializate din sat, vom verifica mai mulți sportivi. Unii dintre ei vor evolua în premieră, dar majoritatea au deja o bună experiență competițională și, normal, vor pretinde de a se clasa pe primele locuri. Nu va fi, la sigur, ușor, pentru că vor fi prezenți boxeri puternici  de peste hotare”, a declarat Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Din componența lotului gazdelor fac parte Mihail Cvasiuc (63 kg), Davron Bozorov (69 kg), Vlad Gavriliuc (75 kg), Dumitru Coșciug (81 kg), Andrei Zaplitnâi (91 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg), pugiliști care s-au afirmat deja la diferite turnee internaționale. ”Pe ei mizez în continuare. În fond, majoritatea reprezintă ”noul val”, o nouă generație în care cred mult. Acest turneu va constitui pentru ei o bună posibilitate de verificare a forțelor și un excelent prilej pentru mine de a vedea asupra căror aspecte urmează să muncim mai mult împreună la antrenamente”, a adaugat  tehnicianul.

Turneul se va desfășura a 22-a oară. Inițiatorului lui este Petru Caduc, elev al Antrenorului Emerit Pavel Lușcevschi. Toate edițiile au avut loc cu suportul organizatoric principal al lui.

 

Un grup de boxeri moldoveni vor efectua un cantonament în comun cu loturile Armeniei, Poloniei, Cehiei și Ucrainei

There are no translations available.

Echipa Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni) a plecat vineri, 14 februarie, la Nadvirna (regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina) pentru a efectua un cantonament în comun cu selecționatele Armeniei, Poloniei, Cehiei și Ucrainei, relatează MOLDPRES.

Din componența ei fac parte următorii pugiliști: Mihail Cvasiuc (63 kg), Davron Bozorov (69 kg), Vlad Gavriliuc (75 kg), Dumitru Coșciug (81 kg), Andrei Zaplitnîi (91 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg).

”Va fi un cantonament foarte util. Ne vom bate timp de trei zile consecutiv, echipă cu echipă. Deci, minimum trei meciuri disputate de fiecare boxer. Va fi o încărcătură fizică și psihologică bună, necesară pentru toți, fiindcă vor fi prezenți boxeri foarte puternici în toate loturile sus-menționate”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc, care va însoți formația moldoveană.

Echipa Școlii din Grimăncăuți domină campionatele naționale din ultimii ani. Aici au fost depistați de Petru Caduc și au devenit premianți olimpici Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008).

 

Doi luptători moldoveni vor lupta pentru bronz la Europenele de la Roma

There are no translations available.

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman Donior Islamov (67 kg) și Anatolie Popov (72 kg) vor lupta miercuri, 12 februarie, în seara zilei, pentru a intra în posesia medaliilor de bronz la Campionatul European care se desfășoară la Roma (Italia), relatează MOLDPRES.

Donior Islamov a obținut acest drept după ce l-a învins marți în primul meci (2-1) pe Danijel Ianecic (Croația), iar apoi i-a cedat în sferturile de finală viitorului finalist al campionatului Nazir Abdullaev (Rusia, 0-4).

Anatolie Popov a intrat în recalificări, deoarece, de asemenea i-a cedat unui finalist, Frank Staebler (Germania, 0-8).

Ambii membri ai lotului național trebuie să învingă în două meciuri, în seara zilei, pentru a deveni medaliați cu bronz.

Astăzi, în concurs se vor încadra reprezentantele lotului național de lupte feminine: Emilia Cîrîcu (50 kg), Iulia Leorda (53 kg), Mariana Draguțan (55 kg), Anastasia Nichita (59 kg), Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg).

La campionat participă 23 de campioni europeni și mondiali din anul trecut. Printre ei figurează și Victor Ciobanu, care a devenit campion continental în 2019 la București (România), dar care la ediția curentă a cedat în primul meci disputat.

 

Vasile Cîtea a fost reales președintele Federației Române de Box

There are no translations available.

Vasile Cîtea a fost reconfirmat în funcția de președinte al Federației Române de Box. Cîtea a fost singurul candidat la această funcție și a fost ales cu unanimitate de voturi.

În cadrul Adunării Generale care a avut loc joi, 6 februarie, la Iași, Vasile Cîtea a fost reales cu unanimitate de voturi, 103, președinte al FR Box. Cîtea va conduce boxul românesc în următorii patru ani, el deținând funcția de președinte al FRB din 14 ianuarie 2016.

Dacă la funcția de președinte a existat un singur candidat, pentru cele două posturi de vicepreședinte au candidat trei persoane: Bogdan Marinescu, Florin-Ioan Mulcuțan-Chiș și Silviu Vasile Mureșan. Câștig de cauză au avut Bogdan Marinescu, ales cu 64 de voturi, și Silviu Vasile Mureșan, ales cu 58 de voturi.

Biroul Federal al FRB va fi format, în următorii patru ani, din: Titi Tudor (56 voturi), Adrian Lăcătuș (53 voturi), Samir Simion (67 voturi), Silviu Macovei (70 voturi), Ștefan Mosoiu (73 voturi), Gabriel Petrea (74 voturi) și Doru Gheorghiu (74 voturi).

Titi Tudor și Adrian Lăcătuș sunt singurii membri care au făcut parte și din fostul Birou Federal.

 
Mai multe articole..