• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Fotbal

Fotbal

FC Florești a repurtat prima victorie

There are no translations available.

Debutanta campionatului național de fotbal, FC Florești a obținut prima victorie în campionat, Divizia Națională.

Ea a învins cu scorul 1-0, în etapa a doua a turneului, echipa Codru Lozova. Golul victorios a fost marcat în minutul 67 de joc de Vasile Stefu.

”În prima repriză am jucat bine. Ploaia și-a spus cuvântul asupra evoluției jucătorilor mei în cea de-a doua jumătate a meciului”, a declarat la conferința de presă antrenorul formației Codru Denis Calincov.

”A fost o partidă tensionantă. Am jucat mai activ în repriza a doua și am învins”, a opinat antrenorul echipei FC Florești, Iurii Groșev.

Meciul s-a desfășurat pe stadionul orășenesc din Tighina.

În etapa a doua mai sunt programate partidele Sfântul Gheorghe Suruceni – Sheriff Tiraspol, Petrocub Hâncești – Dinamo-Auto Tiraspol, Dacia Chișinău – Milsami Orhei, Speranța Nisporeni – Zimbru Chișinău.

 

Încă un arbitru din România a fost testat pozitiv cu COVID-19

There are no translations available.

Arbitrul de fotbal Catalin Busi din Râmnicu Vâlcea (România) a fost depistat cu COVID-19, relatează diferite surse electronice.

El a fost rezerva lui Lucian Rusandu la meciul dintre Turris și FC Arges și rezerva lui Iulian Calin, arbitru care a fost deja depistat cu coronavirus, la meciul Academica Clinceni - Sepsi.

Busi este al treilea caz de infectare cu noul virus în rândul arbitrilor din România. Primul caz a fost Robert Avram, iar cel de-al doilea caz, Iulian Calin cel care a arbitrat meciul Clinceni - Sepsi.

La nivelul Ligii 1 au fost găsite cazuri de coronavirus la două cluburi, Dinamo București și Botoșani. În cazul dinamoviștilor magazionerul echipei a fost testat pozitiv, în timp ce la Botoșani, medicul a fost cel care a contactat virusul.

În urmă cu o săptămână, la Petrolul Ploiești au fost depistate 7 cazuri. Șase jucători și un membru din staff au fost găsiți pozitiv. Arbitrii au fost băgați în izolare, alături de asistenții lor și a fost pornită o anchetă epidemiologică pentru a se stabili contacții.

 

Etapa inaugurală a campionatului național de fotbal s-a încheiat

There are no translations available.

Etapa inaugurală a ediției din anul curent a campionatului național de fotbal s-a încheiat ieri, 5 iulie,  cu meciul Zimbru Chișinău – Dacia Chișinău.

Partida s-a terminat cu victoria echipei-oaspete, Dacia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Vadim Cricimar în minutul 66 de joc. Meciul s-a desfășurat, ca și precedentele, fără spectatori.

În celelalte întâlniri au fost înregistrate următoarele rezultate: Milsami Orhei – Petrocub Hâncești 0-0, Sfântul Gheorghe Suruceni – Codru Lozova 5-1, Sheriff Tiraspol – Speranța Nisporeni 2-0, Dinamo-Auto Tiraspol – FC Florești 3-1.

Meciurile etapei a doua sunt programate pentru 7-9 iulie.

 

Messi a fost respins de trei ori la controlul temperaturii

There are no translations available.

Leo Messi a fost respins de trei ori de aparatul care măsoară  temperatura înainte de a intra în teren la meciul Barcelona – Villareal din campionatul de fotbal al Spaniei, trecând prin momente de neliniște, relatează diferite surse electronice.

Conform protocolului de prevenire a COVID-19, căpitanul catalanilor a purtat, ca și toți jucătorii, mască. Controlul temperaturii jucătorilor este o procedură care trebuie îndeplinită la fiecare meci din La Liga pentru a evita infectarea cu COVID-19.

Barcelona a învins Villarreal cu 4-1, iar Messi, Suarez şi Griezmann au făcut spectacol. Messi a ieșit în evidență cu două pase de gol. Decarul Barcelonei a pasat la trei din cele nouă goluri ale lui Griezmann în La Liga din acest sezon. Astfel, cel puțin pentru moment, se pare că cei doi au lăsat la o parte orice conflict.

În ciuda victoriei de pe Estadio de la Ceramica, Barcelona rămâne la 4 puncte în urma Realului și urmează să întâlnească pe Camp Nou, în derby-ul Catalunyei, pe Espanyol, miercuri, de la ora 23.00. 22 de goluri a înscris Messi în actualul sezon de La Liga.

 

Petrocub Hâncești a câștigat Cupa Moldovei Orange la fotbal

There are no translations available.

Echipa Petrocub Hâncești a obținut marți, la stadionul Zimbru din capitală, Cupa Moldovei Orange la fotbal.

Aceasta și-a adjudecat trofeul în meciul final disputat cu formația Sfântul Gheorghe Suruceni, după executarea loviturilor de departajare cu scorul 5-3. Au transformat penaltiurile: Jardan, Damașcan, Rozgoniuc, Țurcan, Rusu, respectiv Stână, Sagna, Svinarenco. A ratat: Bondarenco.

Meciul a purtat un caracter relativ echilibrat, dar cum este firesc să fie a fost tensionat. Numărul de cartonașe galbene cu care au fost taxați jucătorii constituie o dovadă în acest context. Iată cine le-au primit: Ojog (56), Rozgoniuc (63), Slivca (65), Gulceac (72), Svinarenco (72), Valkau (81), Bejan (98). Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitri din Belarus: Amine Kourgheli, Yury Khomchanka și Siarhei Kasavets.

Antrenorul formației Sfântul Gheorghe, Serghei Cebotari, a rămas nemulțumit de prestația arbitrilor. ”Am marcat un gol perfect valabil, dar care nu a fost socotit. A fost până la urmă o sărbătoare umbrită de acest fapt”, a declarat el la conferința de presă.

Antrenorul echipei Petrocub, Lilian Popescu, a fost de o altă părere. ”Am muncit mult pentru a obține acest trofeu. Păcat că am jucat fără spectatori. Fără ei e trist. Am avut în semifinală două meciuri foarte grele cu Sheriff Tiraspol, dar ne-am mobilizat și am învins. Mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit”, a spus el.

Petrocub a evoluat în următoarea componență: Cristian Avram, Jacques Onana, Petru Racu (Vadim Gulceac, 58, Arcadie Rusu, 109), Iaser Ţurcan, Vladimir Ambros (Victor Bogaciuc, 90+3), Sergiu Platica, Douanla Melachio, Ștefan Efros (Alexandru Bejan, 46), Artiom Rozgoniuc, Alexandru Onica (Ilie Damașcan, 67), Ion Jardan.

Sfântul Gheorghe a evoluat cu următorul lot: Nicolae Cebotari, Andrei Novicov, Vitalie Plămădeală, Alexandru Suvorov (Dmitri Mandrîcenco, 75), Renat Mochuliak (Sergiu Istrati, 87), Raman Valkau (Victor Stână, 91), Maxim Iurcu (Mihail Ghecev, 66), Petru Ojog (Igor Bondarenco, 114), Yevhen Smirnov, Serghei Svinarenco, Eugeniu Slivca (Sidy Sagna, 75).

Petrocub a cucerit în premieră Cupa Moldovei. A fost a 11-ea ediție a turneului. În anii precedenți, trofeul a fost câștigat de Bugeac Comrat (1), Tiligul Tiraspol (3), Constructorul Chișinău (2), Zimbru (6), Sheriff (10), Nistru Otaci (1), Iskra-Stal Râbnița (1), Milsami Orhei (2), FC Tiraspol (1) și Zaria Bălți (1).

 
Mai multe articole..