• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Fotbal

Fotbal

Echipa APSM a devenit câştigătoarea campionatului de fotbal al ţărilor est-europene şi balcanice

There are no translations available.

Echipa Asociaţiei Presei Sportive din Moldova (APSM) a devenit miercuri, 16 octombrie, la Siofok (Ungaria), câştigătoarea campionatului de fotbal al ţărilor est-europene şi balcanice, rezervat ziariştilor, relatează MOLDPRES.

Ea a fost reprezentată de Alexandru Fosa (Jurnal TV), Veaceslav Burghelea (RTR Moldova), Ion Fuștei (Prime TV), Alexandru Rusu (Media Sport), Vladimir Horoshilov (TCB Tiraspol), Artiom Litviacov (PGTRK TV Tiraspol), Elnur Ashrafoglu (reprezentant APSM în Azerbaidjan), Ion Anuşca (TV N4) și Eduard Ciobanu, președintele APSM.

În meciul final echipa moldoveană a învins cu scorul 3-2 reprezentativa Bulgariei, iar în semifinală a întrecut cu scorul 6-1 echipa Ungariei.

„În grupă am avut emoţii, dar ne-am calificat de pe prima poziţie. Am învins Croaţia (1-0), am cedat Muntenegrului (1-4) şi am devansat România (3-0). Obiectivul nostru a fost să ne clasăm pe primul loc şi ne-am clasat”, a precizat astăzi pentru mass-media preşedintele APSM, Eduard Ciobanu.

Deplasarea echipei a fost asigurată de Apriori Wine şi Loteria Națională a Moldovei.

Echipa presei sportive din R. Moldova a mai câștigat, în anul 2017, campionatul ţărilor est-europene și balcanice, iar în 2018, la Ohrid (Macedonia de Nord), a ocupat locul doi.

 

Gabi Balint a fost operat în urma unui infarct

There are no translations available.

Fostul fotbalist Gabi Balint și antrenor al selecționatei Moldovei a revenit cu primul său mesaj, după ce a suferit un infarct şi a fost operat de urgenţă la Spitalul Fundeni unde i s-au implantat trei stenturi la inimă. El susţine că se simte bine şi mulţumeşte oamenilor care şi-au făcut griji pentru el.

”De vreo 5 zile tot privesc pe fereastra salonului spitalului Fundeni şi mă întreb: O fi Lăcă sau îngerul meu pazitor?! Gata. A trecut. Sunt ca nou”, a scris fostul fotbalist pe pagina sa de Facebook.

Gabi Balint le mulţumeşte oamenilor care i-au transmis mesaje de însănătoşire şi celor care s-au rugat pentru el.

”Mulţumesc pentru toate mesajele voastre (mult mai multe decît cele pe care le primesc de ziua mea sau de Craciun)

 

Carlos Puyol a refuzat propunerea de a deveni directorul sportiv al clubului FC Barcelona

There are no translations available.

Fostul mare jucător al Barcelonei, Carlos Puyol, a anunţat prin intermediul reţelelor de socializare că a refuzat oferta primită de la clubul blaugrana pentru a ocupa funcaţia de director sportiv.

Potrivit marca.com, Josep María Bartomeu a încercat încă de la începutul lunii septembrie să îl convingă pe legendarul căpitan al catalanilor să preia postul rămas vacant, în urma demisiei lui Pep Segura de la finalul lunii iulie.

"Sper să ajungem la un acord pentru că are foarte clară ideea de fotbal şi de o echipă organizată. A fost în afara clubului, a muncit şi s-a pregătit şi mai bine", spunea atunci oficialul Barcelonei. Planul lui Bartomeu era să întărească latura sportivă a conducerii, formată din Ramon Planes şi Eric Abidal.

Carlos Puyol a refuzat însă oferta, explicând motivul într-un mesaj postat pe contul lui de Twitter.

"În ultimele săptămâni au apărut mai multe articole în care se vorbea despre revenirea mea la FC Barcelona în funcţia de Director Sportiv. Din cauza acestor informaţii mă simt obligat să transmit familiei catalane că, după ce m-am gândit mult, am decis să nu accept propunerea clubului.

 

Gică Hagi a primit două etape de suspendare, după eliminarea din meciul cu Poli Iaşi

There are no translations available.

Gică Hagi s-a ales cu două etape de suspendare şi cu o amendă de 320 de lei, după ce a fost eliminat în meciul cu Poli Iaşi, în urma unui conflict verbal cu arbitrul.

În cazul lui Gică Hagi s-a aplicat articolul 51.1, ceea ce arată că a protestat în mod repetat la deciziile arbitrilor, dar nu a folosit cuvinte jignitoare. “Jucătorii sau oficialii aflaţi pe banca de rezerve, care protestează în mod repetat, prin cuvinte sau gesturi, la deciziile arbitrilor vor fi sancţionaţi cu suspendare pentru 2 jocuri în cazul jucătorilor şi antrenorilor şi pentru o lună în cazul oficialilor”, scrie în articolul după care a fost judecat Hagi.

"Regele" a fost eliminat în minutul 84 al meciului dintre Viitorul şi Poli Iaşi (scor 2-1), după ce s-a certat cu arbitrul de rezervă şi a lovit cu piciorul un panou publicitar de la marginea terenului.

 

Fostul fotbalist lituanian Arturas Rimkevicius s-a sinucis

There are no translations available.

Arturas Rimkevicius (36 de ani), fost fotbalist al naţionalei Lituaniei, s-a sinucis. Totul s-a întâmplat luni, în propria sa locuinţă, din Ramutis. Fostul atacant s-a sinucis cu pistolul pe care îl deţinea, după ce şi-a tras un glonţ în cap.

Până la ora actuală nu se cunosc motivele care ar fi dus la acest eveniment. Rimkevicius s-a retras din fotal în 2016, după o ultimă experienţă în ţara natală, la FC Stumbras. De-a lungul carierei, el a evoluat pentru echipele Tauras, Vetra Vilnius, Siauliai, Ekranas (toate din Lituania), Atlantis (Finlanda), Asteras Tripoli, Ethn. Piraeus (Grecia) şi DPMM FC (Singapore). Potrivit UEFA.com, fostul atacant a marcat 117 goluri în 205 partide şi e al 7-lea în topul celor mai buni marcatori din campionatul Lituaniei.

 
Mai multe articole..