• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Mihail Sava va fi recompensat cu un apartament pentru medalia de la Mondiale

Mihail Sava va fi recompensat cu un apartament pentru medalia de la Mondiale

There are no translations available.

Luptătorul de stil liber, Mihail Sava va primi un apartament cu o odaie pentru medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial, a declarat  Victor Peicov, președintele Federației Moldovenești de Lupte pentru mass-media.

Ca dovadă oficialul i-a oferit tatălui performerului, Dumitru Sava, certificatul autentificat în care este fixat faptul ca atare. ”Eu sînt bucuros și mîndru de performanța înregistrată de Mihail Sava. El a obținut medalia după o pauză de 11 ani. Ea-i a cincea în întreaga istorie a participării luptătorilor moldoveni la Campionatele Mondiale. Cu ocazia succesului obținut eu mă adresez tuturor amatorilor de lupte, sport, sponsorilor, să contribuie la procurarea apartamentului pentru care la moment nu dispunem de suma întreagă de bani”, a spus Victor Peicov.

Președintele Fondului IFAVIS, Valerii Zagorodnîi a oferit tatălui medaliatului un premiu bănesc în sumă de 3.000 dolari. ”Noi am contribuit la desfășurarea unor cantonamente ale lotului național, am procurat costume sportive pentru membrii lui la acest campionat, am fost alături de ei la Mondiale, susținîndu-i și din tribune”, a subliniat Valerii Zagorodnîi.

”Am avut sprijinul necesar din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Sperăm să obținem o medalie și la Olimpiada de al Rio de Janeiro (2016)”, a spus Ruslan Bodișteanu, antrenorul lotului național.

”Mihail Sava este un sportiv educat, disciplinat, exemplar la antrenamente și  faptul că anume el a obținut medalia nu-i deloc întîmplător”, a remarcat Anatol Guidea, antrenor federal.

Mihail Sava nu a fost prezent la conferință, deoarece a plecat imediat după Mondiale în Germania pentru a evolua în bundesligă la clubul unde este legitimat.

Pînă la el premianți la Mondiale au devenit în anii precedenți Petru Marta (bronz, Mexico, 1978), Victor Peicov (argint, Istanbul, 1994), Lukman Jabrailov (aur, Istanbul, 1994), Ghenadie Tulbea (argint, 2003, New York).Precum vedețu, rar de tot și foarte greu se obțin medaliile la Campionatele Mondiale de lupte libere.