• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Doi moldoveni au cucerit bronzul la Mondialele de judo

Doi moldoveni au cucerit bronzul la Mondialele de judo

There are no translations available.

Moldovenii Victor Scvorțov (73 kg) și Ion Remarenco (100 kg), care reprezintă în prezent Emiratele Arabe Unite (EAU) pe arena internațională, au devenit medaliați cu bronz la Campionatul Mondial de la Celeabinsk (Federația Rusă), încheiat recent.

Victor Scvorțov este originar din Tighina. Primul său antrenor este Alexandru Popov.

Ion Remarenco s-a născut la Goleni (Anenii-Noi). A absolvit Liceul-Internat Republican cu Profil Sportiv unde s-a antrenat sub îndrumarea răposatului Vasile Luca. A participat la Olimpiada de la Londra (2012). Tatăl său este multiplu premiant al campionatelor nționale la sambo și judo. Fratele Serghei este campion mondial la sambor printre polițiști.

La puțin timp după încheierea Olimaidei de la Londra ambii premianți la Mondiale  au decis să reprezinte EAU pe arena internațională împreună cu un grup de judocani moldoveni și antrenorii Vasile Colța, Ion Cujbă, fapt ce a trezit un scandal imens în sportul moldovenesc.

Moldova a fost reprezentată la recentele Mondiale de Valerii Muravskii (66 kg) și Valeriu Duminică (81 kg). Primul a cedat în primul meci disputat, iar al doilea - în a doua întîlnire.

Cel mai bun judocan moldovean, Sergiu Toma, premiant la Europene și Mondiale, care a plecat din țară împreună cu coechipierii sus-indicați în EAU, este suspendat pentru dopaj din activitatea competițională pe un termen de doi ani.