• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dumitru Ceacusta a pus punctul pe ”i” la Nanjing

Dumitru Ceacusta a pus punctul pe ”i” la Nanjing

There are no translations available.

Premiantul Europenelor și Mondialelor de juniori la lupte libere,  Dumitru Ceacusta (100 kg) din Comrat a intrat în posesia medaliei de argint la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (China). Astfel, el a pus punctul final al evoluției membrilor delegației noastre la această competiție polisportivă de amploare.

În meciul final pentru medalia de aur  i-a cedat lui Igbal Hajizada (Azerbaidjan, 1-2, 0-3).

Dumitru Ceacusta s-a calificat în finală după trei victorii repurtate într-un stil foarte convingător. În primul meci din grupă l-a învins pe Ben Pratt (Auatralia, 4-0).Într-al doilea - l-a devansat pe Muhamet Rozukulyyev (Turkmenistan, 4-0), iar într-al treilea - pe Firuz Yakubov (Tadjikistan, 4-0).

Nicoleta Dulghieru a ocupat în ultima zi de întrcere  locul șapte în concursul de gimnastică ritmică.

Medalia cucerită este a treia pentru delegația moldovenească. Anterior canotorul Serhyi Tarnovskyi a obținut aurul la proba canoe sprint, iar luptătoare de stil liber Natalia Doncilă (46 kg) a obținut bronzul.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice de tineret Iulie Leorda (lupte libere) a obținut medalia de argint, iar boxerul Daniil Svareșciuc - distincția de bronz. Parcă-i bine, dar judecata cea mare a realităților din sportul moldovenesc, se face, precum știți, la Jocurile Olimpice ale seniorilor.