• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Veaceslav Bacal mizează pe Valeriu Duminică

Veaceslav Bacal mizează pe Valeriu Duminică

There are no translations available.

Veaceslav Bacal, antrenorul lotului național de judo, a evaluat șansele membrilor echipei

de  a participa cu succes la viitoarele turnee internaționale.

”Mizez în continuare pe Valeriu Duminică (81 kg) la turneele din anul curent. Mi-a plăcut mult cum s-a luptat la turneul Grand Prix de la Samsun (Turcia) unde a devenit premiant. A avut șanse bune de a se remarca și la Campionatul European (Montpellier, Franța), dar a comis în preliminarii o gafă de ordin tehnic (a cedat priza sa) și a ratat obținerea unui loc în top-8. Oricum, el poate plusa la antrenamente, fortifica potențialul său și sper că se va manifesta pozitiv la Campionatul Mondial”, a declarat tehnicianul.

Referitor la Igor Soroca (73 kg), un alt component al lotului, Veaceslav Bacal a spus că trebuie să tragă concluzii după evoluția modestă la recentele Europene. ”El trebuie să-și schimbe stilul de luptă, mentalitatea, modul cum abordează unele meciuri oficiale, să înțeleagă că dacă nu va concura cu succes la viitoarele turnee internaționale, atunci nu va pleca la Mondiale. Perioada de trecere de la juniorat la concursurile de seniori s-a încheiat pentru el”, a spus tehnicianul, subliniind că va include în lot mai mulți tineri.

Cea mai bună performanță pe arena internațională a înregistrat-o Victor Florescu, care-i vicecampion mondial la categoria de pînă la 90 de kilograme (Birmingham,1999).