• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Opinia inimitabilului Boris Sava despre campionatul național de lupte libere

Opinia inimitabilului Boris Sava despre campionatul național de lupte libere

There are no translations available.

Boris Sava, unul dintre cei mai redutabili luptători moldoveni de stil liber, a comentat recent rezultatele înregistrate la campionatul național de cadeți.

”Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv unde activez și eu a pregătit patru campioni. Școala din Tiraspol și cea din Comrat are cîte doi cîștigători, iar Călărașii - un învingător. Faptul ca atare ne vorbește că în fiecare centru de pregătire respectiv se muncește. Este bine că există mai multe localități unde luptele libere se bucură de popularitate și se pune accentul și pe performanță. O concurență sănătoasă este întotdeauna pîrghia succesului”, a declarat tehnicianul.

Potrivit lui, tinerele talente depistate, însă, urmează să fie cizelate mult timp în continuare pentru a deveni mari maeștri. ”Nu dau nume de cîștigători, pentru că în opinia mea este prematur. Cu tinerii învingători, premianți urmează în continuare o muncă asiduă pentru ca ei să devină mari campioni. Sper mult că cineva dintre ei însă va deveni”, a mai adaugat tehnicianul.

Boris Sava a absolvit Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv și activează aici după încheierea carierei sportive. El este campion al școlilor-internat cu profil sportiv din Uniunea Sovietică (1979), campion al URSS de juniori (1980), vicecampion de tineret al URSS (1983), deținător al bronzului la Mondialele de tineret (1983), posesor al medaliei de bronz la campionatul URSS de seniori (1983), campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică (1987), multiplu campion mondial de veterani.