• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Rafael Nadal out la Australian Open

Rafael Nadal out la Australian Open

There are no translations available.

Rafael Nadal (1 ATP, 33 de ani) a fost eliminat în sferturile de la Australian Open 2020 de austriacul Dominic Thiem (5 ATP, 26 de ani), scor 6-7, 6-7, 6-4, 6-7, după un meci de 4 ore. Thiem va juca în semifinală cu Alexander Zverev.

Finalist anul trecut, Nadal a fost învins după după o partidă dramatică, în care Thiem a prestat un joc senzațional. Austriacul a servit excelent, s-a deplasat perfect în teren și a trimis lovituri uluitoare cu backhand-ul.

În primul set, Nadal a avut 5-3 și a servit pentru a câștiga setul, dar Thiem a reușit să facă break-ul. Setul a ajuns în tie-break, unde austriacul a dominat schimburile și și-a adjudecat setul. Setul doi a avut o desfășurare aproape la fel. Nadal a condus cu 4-2, dar Thiem a revenit încă o dată. Setul s-a decis din nou în tie-break. La fel ca prima dată, tot Thiem a dominat jocul în tie-break și și-a mărit avantajul la 2-0 la seturi.

Setul trei a fost din nou echilibrat. Cei doi jucători au mers cap la cap până la scorul de 4-4. Nadal a forțat, iar la 5-4 a făcut break-ul decisiv. În setul patru, după ce Nadal a ratat trei mingi de break, la 1-1, Thiem a forțat și a făcut break. Austriacul s-a menținut în avantaj, iar la 5-4 a servit pentru câștigarea meciului. Nadal n-a renunțat la luptă și a profitat de greșelile lui Thiem, reușind să trimită meciul în tie-break.

În tie-break, din nou Thiem a început mai bine. A condus cu 4-2 și a avut două mingi de meci, ratate după greșeli incredibile. În finalul tie-break-ului, la a treia minge de meci a lui Thiem, Nadal a greșit și a trimis mingea în fileu.

Thiem a obținut a 5-a victorie în fața lui Nadal și prima la un turneu de Grand Slam.

Semifinalele de la Australian Open arată în modul următor:

o Novak Djokovic - Roger Federer

o Alexander Zverev - Dominic Thiem