• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various CSC ”Dinamo” a împlinit 21 ani de la fondare

CSC ”Dinamo” a împlinit 21 ani de la fondare

There are no translations available.

Clubul Sportiv Central ”Dinamo” a împlinit pe 8 februarie  21 ani de la fondare.

La festivitatea desfășurată  cu această ocazie au participat foștii șefi ai clubului: Vladlen Lîiurov, Vladimir Mihalachi, Anatol Balan, ex-adjuncții șefului instituției, Ion Andronachi, Tudor Casapu, cei mai buni performeri și antrenori în 2013, premianții Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne (MAI). ”Activitatea mea la ”Dinamo” a coincis cu ”perestroika”, perioadă de timp cînd trebuia să iai decisii prompte, juste. Hotărîrea de a-l reîntoarce la club pe antrenorul Petru Caduc a fost una conjugată cu multe dificultăți birocratice și mă mîndresc acum că nu am dat greș, insistînd pe toate căile posibile pînă la transpunerea ei în fapt. În consecință, doi dintre elevii acestui antrenor cu renume, Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan au devenit medaliați olimpici”, a subliniat în alocuțiunea sa Vladimir Mihalachi.

”Pentru noi este foarte important că am învins într-o luptă cinstită în clasamentul general al Spartachiadei MAI. Competiția ne-a oferit momente plăcute, a relevat carențele care mai există în activitate, ne mobilizează să atingem noi obiective pe viitor”, a declarat responsabilul de sport la Brigada de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”, Vasile Cara, multiplu campion european și mondial la lupta universală. ”Sînt mîndru că reprezint acest club pe arena internațională”, s-a confesionat medaliatul cu bronz la Europenele de juniori la tir cu arcul Dan Olaru, ocupant al locului nouă la Jocurile Olimpice de la Londra.

Arcadie Bostan, șeful clubului a remarcat că pe viitor se prevăd o serie de restructurări în cadrul instituției. ”Ne vom strădui să activăm în spiritul exigențelor timpului, al vectorului european, susținut masiv toamnna trecută de populație la reuniunea din Piața Marii Adunări Naționale, aprobat de Guvern. În acest context există deja un proiect de renovare a stadionului ”Dinamo”, care va demara toamna curentă. Vom încerca în paralel să schimbăm multe lucruri spre bine și la celelalte arene ale clubului”, a spus el.

Clubul Sportiv Central ”Dinamo”, care are statut de Direcție în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a constituit la toate Jocurile Olimpice nucleul selecționatei moldovenești. Cărțile lui de vizită cele mai impunătoare sînt, în acest context, dublul campion olimpic Nicolae Juravschi (canotaj), campionul olimpic Tudor Casapu (haltere), medaliații olimpici Svetlana Kracevskaia (atletism), Iurii Bașkatov (natație), Oleg Moldovan (tir), boxerii Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, halterofilii Anatol Cîrîcu, Cristina Iovu.

Vezi imagini în galerie