• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Daniel Cataraga, locul 5 la Europenele de lupte greco-romane

Daniel Cataraga, locul 5 la Europenele de lupte greco-romane

There are no translations available.

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Daniel Cataraga (72 kg) s-a clasat pe locul cinci la Campionatul EurLopean, care se desfășoară la Kaspiisk (Rusia).

În disputa pentru medalia de bronz el i-a cedat lui Iuri Lomtadze (Georgia). Daniel Cataraga a fost condus cu 6-0 după care a egalat (6-6), grație unui supraefort aplaudat de public. A urmat un moment de relaxare folosit cu abilitate de adversarul său, care l-a a aruncat pe salteaua de concurs și a cucerit medalia de bronz.

În prima  zi de concurs coechipierul Donior Islamov (63 kg) a cucerit medalia de bronz. Victor Ciobanu (60 kg) s-a clasat pe locul 10, iar Viorel Burduja (82 kg) s-a situat pe locul 13.

În concursul de lupte libere, care va demara astăzi și-au anunțat participarea Ivan Zamfirov (57 kg), Andrei Perpelița (65 kg), Alexandru Burcă (79 kg), Denis Balaur (86 kg), Nicolae Ceban (92 kg), Georgy Rubaev (97 kg) , Alexandru Romanov (125 kg) și Svetlana Saenko (76 kg).

Danilel Cataraga a cucerit anul trecut titlul de campion mondial Under-23. Donior Islamov a mai cucerit medalia de bronz la Europenele din 2016 la categoria de greutate până la 59 de kilograme. Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996, SUA). Campionatul de la Kaspiisk se va încheia pe 6 mai.