• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a continuat seria succeselor la US Open

Radu Albot a continuat seria succeselor la US Open

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot (28 de ani) și-a prelungit ieri serialul succeselor, înregistrate în premieră la turneul de Mare Slam US Open de la New York (SUA), relatează MOLDPRES.

După ce anterior a promovat pentru prima dată în runda a doua a concursului, acesta s-a calificat și în etapa a treia, după un meci dramatic susținut cu Yen-Hsun Lu (34 an) din Taipei, situat pe locul 61 în clasamentul mondial. Jucătorul moldovean a învins în cinci seturi (6-2, 7-6, 5-7, 0-6, 7-6). În seturile doi și cinci a câștigat la tie-break cu 9-7, respectiv, 7-2.

Următorul său adversar va fi pe 1 septembrie Sam Querrey (SUA, 29 de ani), care ocupă locul 21 în ierarhia mondială. Radu Albot este poziționat în topul ATP pe treapta a 89-a.

Cea mai bună clasare a lui Radu Albot în topul mondial – poziția cu numărul 82 – a înregistrat-o anul curent pe 7 aprilie. El este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. A câștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și trei din cea Challenger. El participă a patra oară la US OPEN. La edițiile din 2014, 2015 și 2016 a acces pe tabloul principal, cedând în continuare în prima rundă a turneului.