• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Petru Caduc a primit ”Ordinul de Onoare” al USEFS

Petru Caduc a primit ”Ordinul de Onoare” al USEFS

There are no translations available.

Antrenorului emerit Petru Caduc i-a fost înmînat joi, 16 februarie, ”Ordinul de Onoare” al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), relatează MOLDPRES.

”Petru Caduc, absolvent al facultății de Educație Fizică și Sport de la Institutul Pedagogic ”Ion Creangă”, predecesoarea USEFS, a obținut în condiții rurale, pe căi cinstite, fără a apela la dopaj, rezultate remarcabile. El a creat o imagine frumoasă instituției noastre și sportului moldovenesc pe arena internațională”, a subliniat în alocuțiunea rostită rectorul universității, Veaceslav Manolachi.

”Am fost un student bun și am dorit mult să obțin performanțe. Mă bucur că le-am obținut și că ele sînt apreciate”, a spus Petru Caduc.

În cadrul manifestării a fost prezentată cartea ziaristului Ion Robu dedicată acestui tehnician reputat ”Petru Caduc, colonelul cu baston de mareșal”. Moderatorul Efim Josanu a relevat mai multe întîmplări haioase redate de autor, situații dificile prin care a trecut Petru Caduc pînă a ajunge pe piscurile performanțelor unice în boxul moldovenesc. ”Acest antrenor este un deschizător temerar de drumuri, un Petru I al sportului moldovenesc. Remarc și efortul depus de Ion Robu la scrierea acestei cărți, care are un pronunțat caracter documentar, realist”, a spus publicistul.

Petru Caduc i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, premianții la Europene Dumitru Galogoț, Victor Cotiujanschi, vice-campionul mondial universitar Mihail Muntean, cîștigătorul Acord Sports Combat Vasile Belous, o pleiadă de boxeri redutabili. Ziaristul Ion Robu mai este autor al cărților ”Maratonul de la Atena”, ”Luptători întrați în istorie”, ”Recordmenii fotbalului moldovenesc” și ”Noi la Olimpiada de la Londra”.