• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Competiție rezervată comunităților etnice

Competiție rezervată comunităților etnice

There are no translations available.

Formația armeană s-a situat pe primul loc în clasamentul general al turneului anual, rezervat comunităților etnice din țară, care s-a desfășurat la Liceul teoretic cu profil sportiv Gloria din capitală, relatează MOLDPRES.

Asta chiar dacă a cîștigat doar unul dintre cele patru concursuri sportive incluse în program – cel de table. Ea, însă, a figurat printre premianți la celelalte probe disputate: șahul, jocul de dame și tenisul de masă, asigurîndu-și clar primul loc pe echipe. Locul doi a revenit selecționatei comunității bulgare, iar trei – celei belaruse.

La șah cei mai buni au fost reprezentanții comunității belaruse, la joc de dame – echipa bulgară, iar la tenis – formația comunității poloneze condusă de maestrul sportului Alexandru Iavorschi.

”Esențialul este că ne întîlnim, comunicăm, jucăm”, a declarat pentru agenție reprezentantul comunității bulgare, Vasile Stoianov. ”Ne străduim ca totul să fie corect, sportiv, în spiritul regulamentului competițional. Firește, pe parcurs apar unele mici dispute referitor la respectarea regulamentului, dar pînă la urmă ele sînt rezolvate amiabil”, a subliniat directorul de onoare al Liceului teoretic cu profil sportiv Gloria, Ghenadie Babaian.

Competiția rezervată comunităților etnice din țară se desfășoară tradițional la fiecare sfîrșit de an.