• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Veaceslav Manolachi a fost reales președinte al FJRM

Veaceslav Manolachi a fost reales președinte al FJRM

There are no translations available.

Rectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi a fost reales astăzi președinte al federațieie de Judo din Republica Moldova (FJRM).

Pentru candidtura sa au votat 29 de membri ai federației din cei 34 prezenți. Veaceslav Manolachi, conform regulamentului, s-a abținut de la vot. ”Federația va îndeplini în continuare funcțiile organizatorice în conformitate cu prevederile statului.Vom găsi întotdeauna posibilități de a-i stimula, în primul rînd, pe medaliații Europenelor, Mondialelor și Olimpiadelor. Nu există performer care să devină medaliat la aceste turnee de anvergură și să nu fie remunerat de federație, mai întîi, cu apartament.Avem o bază excelentă de pregătire: sală modernă de antrenamente, sală de forță, bazin, etc. Lotul național a efectuat toate cantonamentele programate”, a subliniat președintele în alocuțiunea sa.

Cele mai bune performanțe obținute anterior (în perioada aflării lui în funcție) sînt medalia de argint cucerită de Victor Florescu la Mondiale, bronzul obținut de Victor Bivol la Europene și Mondiale, argintul și bronzul cucerit de Sergiu Toma la Europne, respectiv, Mondiale.

Activitatea federației a fost apreciată cu calificativul ”satisfăcător”.

În funcțiile de vicepreședinți ai federației au fost aleși Nicolae Madan și Victor Florescu. Secretar  general al federației a devenit Vasile Balica.

Veaceslav Manolachi (55 de ani) este doctor habilitat, profesor universitar, antrenor emerit al Republicii Moldova. El este cavaler al ordinului „Ordinul Republicii”, posesor al medaliei „Meritul Olimpic”,

Doctor Honoris Causae al Universităţilor de Educaţie Fizică şi Sport

din Seoul (Coreea de Sud), Craiova, București (România), Kiev (Ucraina),

Minsk (Belarus), Moscova (Rusia).