• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Doi arbitri de tenis au fost suspendaţi pe viaţă pentru implicare în mafia pariurilor

Doi arbitri de tenis au fost suspendaţi pe viaţă pentru implicare în mafia pariurilor

There are no translations available.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a dictat sancţiuni drastice pentru oficialii care ar trebui să vegheze la respectarea regulilor în sportul alb. Doi arbitri din Uzbekistan, Şerzod Hasanov şi Arkhip Molotyagin, au fost suspendaţi pe viaţă după ce au comis infracţiuni legate de pariuri.

ITF a oferit publicităţii un comunicat în care se arată că Şerzod Hasanov şi Arkhip Molotyagin transmiteau către un parior scorurile meciurilor pe care le conduceau, prin intermediul unui telefon mobil. Cei doi au încălcat regulamentul în anul 2015, la turnee din categoria Futures, cea mai slabă din tenisul profesionist.

Unitatea care se ocupă cu depistarea blaturilor în tenis (TIU) a stabilit că oficialii din Uzbekistan întîrziau trecerea scorurilor pe tabelă în mod deliberat, pentru ca persoana cu care erau în legătură să poată plasa pariurile. Acest lucru era posibil ţinînd cont că sistemul de live score al caselor de pariuri este conectat la tabletele arbitrilor de tenis. Hasanov şi Molotyagin aveau o altă metodă "ingenioasă": ei afişau rezultate de egalitate imaginare, pentru ca omul de legătură să obţină profit din plasarea sumelor pe selecţia "egalitate în game-ul următor".

Circuitul Futures este cel mai scăzut ca valoarea din tenis, dar şi cel mai afectat de cazurile de corupţie. Tot mai mulţi arbitri şi jucători cad în plasa mafiei pariurilor, avînd în vedere că premiile cu care sînt recompensaţi în respectivele turnee sunt infime, iar securitatea asigurată de organizatori lasă de dorit.