• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Halterofila Natalia Prișcepa va evolua la Olimpiadă

Halterofila Natalia Prișcepa va evolua la Olimpiadă

There are no translations available.

Halterofila moldoveană Natalia Prișcepa (26 de ani) va concura la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, categoria de greutate pînă la 69 de kilograme, relatează MOLDPRES.
Faptul a devenit certitudine ieri în urma deciziei Federației Internaționale de Haltere (FIH), care a suspendat din activitate pentru dopaj două sportive din Rusia.
La Olimpiadă vor evolua și doi halterofili moldoveni, Alexandru Șpac și Sergiu Ceachir. Anterior au fost obținute cinci bilete olimpice de acreditare, dar deoarece șase halterofili moldoveni au fost depistați pozitiv în 2015 la controalele anti-doping FIH a oferit numai două locuri lotului masculin moldovean.
Primul grup de sportivi olimpici moldoveni a sosit la Rio de Janeiro (Brazilia) și a efectuat deja antrenamente de acomodare la diferența de fus orar, condițiile de concurs.
Olimpiada va demara pe 5 august. Prima în concurs va intra în această zi arcașa Alexandra Mîrca. Delegația sportivă moldoveană este alcătuită de 22 de atleți. Componența delegației oficiale nu a fost făcută publică.