• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Orarul competițional al echipei naționale de rugbi a fost făcut public

Orarul competițional al echipei naționale de rugbi a fost făcut public

There are no translations available.

Președintele Federației Moldovenești de Rugbi, Vasile Revenco a făcut public astăzi programul competițional al echipei naționale.

Selecţionata de rugbi a Moldovei face parte dintr-o grupă cu echipele Portugaliei, Ucrainei, Poloniei, Olandei şi Elveţiei. Naţionala  va juca pe teren propriu cu echipele Ucrainei şi Poloniei (12 noiembrie 2016 şi 18 martie 2017), iar în deplasare cu echipele Olandei, Elveţiei şi Portugaliei (19, 26 noiembrie 2016 şi 11 martie 2017).

El a subliniat că a fost schimbată  denumirea turneului principal la care va evolua lotul național. ”Cupa Europeană a Națiunior (CEN) a fost înlocuită cu Campionatul European. Acesta se va desfășura anual, spre deosebire de CEN, care era disputată timp de doi ani. Cîștigătoarea fostului turneu promova direct în următoarea ligă. În noua competiție învingătoarea va juca un meci de baraj cu ocupanta ultimului loc din liga în care pretinde să concureze. Anterior se juca conform sistemului tur-retur. Acum vom susține doar cîte un singur meci cu reprezentantele grupei în care concurăm”, a declarat la conferința de presă oficialul.

Cupa Europeană a Naţiunilor a fost cea mai de succes competiţie pentru reprezentativa Moldovei.. În sezonul 2014-2016 echipa noastră a avut şanse reale de a promova într-o divizie mai superioraă, dar a ratat șansa în meciul decisiv cu echipa Belgiei.