• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dezvăluiri despre dopajul sportivilor ruşi

Dezvăluiri despre dopajul sportivilor ruşi

There are no translations available.

Laboratoarele antidoping din Moscova și Soci au protejat sportivii ruși dopați, în cadrul unui ''sistem de dopaj de stat securizat''. Conform anchetei independente a lui Richard McLaren, ministrul Sporturului din Rusia, Vitali Mutko, a controlat aceste operațiuni cu ajutorul serviciilor secrete ruse.

Conform raportului lui McLaren, între 10 septembrie și 10 decembrie 2013, adică în perioada din ajunul Jocurilor Olimpice, cînd sînt efectuate controale, eșantioanele stocate în laboratorul din Moscova au fost schimbate.
"Acest sistem a fost creat după ce autoritățile din Rusia au ajuns la concluzia că echipa olimpică a obţinut puţine medalii la Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010. Sistemul a funcţionat cel puţin pînă în august 2015", a spus juristul Richard MClaren.

Raportul de circa 100 de pagini a fost comandat în luna mai de Agenția Mondială Antidoping.
Asta s-a întîmplat după acuzațiile fostului șef al laboratorului rus antidoping, Grigori Rodcenkov, asupra unui sistem de dopaj organizat în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.Imediat după publicarea raportului, Agenţia Mondială Antidoping a cerut ca Rusia să fie interzisă la toate competiţiile internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Rio.