• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Povestea emoționantă a unuia dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor

Povestea emoționantă a unuia dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor

There are no translations available.

Unul dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor, Greg LeMond, a dezvăluit, în cadrul emisiunii pe care o realizează pentru Eurosport, "LeMond on Tour", cum ciclismul era în perioada sa de glorie un sport exclusiv destinat bărbaţilor şi cum l-a convins pe şeful Turului Franţei din acele vremuri, Jean-Marie Leblanc, să accepte ca el să se vadă cu soţia sa în timpul celei mai mari competiţii din ciclism.

Cu toate că la finalul etapelor din Turul Franţei le vedem pe partenerele de viaţă ale cicliştilor cum îi felicită pe rutieri în cazul unui succes sau îi îmbărbătează în cazul unei zile mai proaste pentru aceştia, nu a fost mereu aşa.

Greg LeMond, triplu cîştigător al Turului Franţei (1986, 1989, 1990), a povestit în cadrul emisiunii pe care o realizează la Eurosport că ciclismul a fost un sport destinat exclusiv bărbaţilor pînă cînd el a intervenit ca situaţia să se schimbe.

LeMond a povestit că l-a avertizat pe şeful Turului Franţei din acea perioadă, Jean-Marie Leblanc, că dacă nu îi va da un card de acces soţiei sale, Kathy, pentru a-l putea vedea după curse nu va urca pe podium în Turul Franţei din acel an.