• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Arcadie Munteanu, campion absolut al Olimpiadei APSM

Arcadie Munteanu, campion absolut al Olimpiadei APSM

There are no translations available.

Producătorul de știri sportive de la PRO TV Chișinău, Arcadie Munteanu a devenit campionul absolut al Olimpiadei Presei Sportive din Moldova (APSM) din anul curent, relatează MOLDPRES.

El și-a adjudecat titlul după ce a cîștigat probele de bowling, billiard și badminton, a ocupat locurile doi la tenis, fotbal și trei la baschet, stabilind și un nou record al competiției. Arcadie Munteanu a egalat cu cele trei titluri de campion performanța stabilită de reporterul AIS MOLDPRES Ion Robu la prima ediție a Olimpiadei , care  a cîștigat probele de tenis de masă, baschet și înot.

Noul recordman a fost pe punctul de a depăși în week end această ștachetă la turneul de fotbal, iar în concursul de înot la care a participat în premieră a avut șansa de a obține al șaptelea loc preminat, dar a sosit la finiș al patrulea, fiind depășit cu cîteva sutimi de secundă de Ion Robu. Campion a devenit, în premieră, reporterul portalului sporter.md, Victor Orehov, care a parcurs distanța de 25 metri, stil liber, în 16,85 secunde. Locul doi i-a revenit șefului de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Serghei Busuioc. ”Șansa de a fixa încă un record am ratat-o în turneul de fotbal. Mi-a lipsit doar puțin pentru a-l cîștiga. Obiectivul rămîne valabil pentru viitoarea ediție”, a declarat pentru agenție Arcadie Munteanu.

Ediția din anul curent a Olimpiadei APSM s-a desfășurat la 10 probe. Ea  s-a derulat a 16-ea oară. Tradițional totalurile erau făcute la Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv, 2 iulie. De data aceasta festivitatea de premiere va avea loc la finele anului.