• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dumitru Plămădeală, campion al APSM la fotbal

Dumitru Plămădeală, campion al APSM la fotbal

There are no translations available.

Reporterul site-ului sportusbet.com, Dumitru Plămădeală a devenit în week end, la complexul CSCT Buiucani din capitală, campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la fotbal, ediția 2016.
În calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere el i-a învins în semifinală pe cîștigătorul ediției precedente, Sergiu Carauș, atașat de presă la clubul de fotbal Dacia Chișinău, în urma executării loviturilor de departajare,  cu scorul 7-6, iar în finală l-a întrecut pe producătorul de știri sportive de la PRO TV, Arcadie Munteanu cu scorul 3-2. Surpriza competiției a constituit-o evoluția fotoreporterului portalului sporter.md, Victor Orehov, care s-a clasat pe locul trei după ce i-a învins pe Eugen Draganov (Prime TV), Eduard Ciobanu, președintelele APSM și Dumitru Antoceanu de la Ren TV. ”Am învins, pentru că mi-am dorit mult acest titlu”,a declarat pentru agenție Dumitru Plămădeală. ”Am dorit să stabilesc un record al Olimpiadei – 4 titluri de campion, dar n-a ieșit de data aceasta”, a spus Arcadie Munteanu.
Conform regulamentului fiecare participant execută și parează lovituri de pedeapsă din trei încercări, iar în caz de egalitate se continuă pînă la desemnarea cîștigătorului la o diferență de un gol.
Olimpiada APSM se desfășoară a 16-ea oară. Turneul de fotbal a coincis cu Ziua Internațională a Jurnalsitului Sportiv, fiind marcată într-un cadru festiv după încheierea turneului de fotbal.
Mîne, 3 iulie, se va desfășura ultima probă din cadrul Olimpiadei, natația. Concursul va avea loc cu începere de la orele 15.00 la bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.
Arcadie Munteanu a devenit premiant la șase probe sportive (bowling, badminton, biliard, baschet, tenis și fotbal), stabilind un nou record al Olimpiadei. Vechea performanță – patru locuri premiante – îi aparținea reportului AIS MOLDPRES , Ion Robu. La recenta ediție el a egalat un record al Olimpiadei – 3 titluri de campion, stabilit în 2000 de Ion Robu.