• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Victor Zubcu: ”Persoanele implicate în acte de corupție n-au ce căuta în sport”

Victor Zubcu: ”Persoanele implicate în acte de corupție n-au ce căuta în sport”

There are no translations available.

Persoanele implicate în acte de corupție vor fi eliminate din sport, a declarat astăzi într-o conferință de presă ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, relatează MOLDPRES.

”Ele n-au ce căuta în sport”, a spus oficialul. Atenționarea se referă, în special, la președintele federației naționale de baschet, Octavian Vucol, aflat din mai curent sub arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție, fiind bănuit că a dobîndit averi streine, prin înșelăciune, în proporții desosebit de mari. Victima este un cetățean al Republicii Slovacia. Acesta susține că ar fi fost deposedat de 210 000 de euro. În urma anchetei înreprinse s-a constatat că bănuitul, împreună cu alte personae, urmărind scopul de a-l deposeda pe cetățeanul slovac de bani, l-ar fi convins pe acesta să investească 340 000 de euro pentru construcția unui complex sportiv multifuncțional pe strada Trandafirilor 2 din Chișinău.

Anterior federației naționale I s-a acordat dreptul să organizeze Campionatul European la baschet, rezervat țărilor mici, care urmează să se desfășoare cu începere de mine la complexul ”Futzal Arena FMF” din comuna Ciorescu. În lipsa președintelui, aflat sub arest, toate acțiunile referiritoare la derularea turneului au revenit Ministertului Tineretului și Sportului. ”Echipele participante – opt – au sosit. Selecționata Moldovei a efectuat un cantonament de durată. Ea s-a antrenat cu regularitate pentru prima dată  timp de aproximativ două luni pentru a evolua cu succes la campionat. Mîne va susține un meci dificil în compania reprezentativei Armeniei”, a precizat ministul Victor Zubcu.

Moderatorul conferinței de presă a fost cunoscutul analist politic Corneliu Ciurea. Campionatul a reunit echipe din opt țări. Gazdele vor evolua, conform tragerii la sorți, în grupa B alături de formațiiile Armeniei, Andorrei și Țării Galilor. Turneul va  demara mine, cu începere de la orele 17.40.

Campionatul European la baschet, rezervat țărilor mici, se va desfășura a 15-ea oară. Echipa națională a obținut la două ediții medaliile de argint.