• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Guvernatorul regiunii Rio de Janeiro a cerut sprijin federal pentru organizarea Jocurilor Olimpice

Guvernatorul regiunii Rio de Janeiro a cerut sprijin federal pentru organizarea Jocurilor Olimpice

There are no translations available.

Probleme serioase în Brazilia înaintea startului Jocurilor Olimpice. Guvernatorul regiunii Rio de Janeiro a declarat că există o criză financiară de proporţii şi a cerut fonduri guvernamentale pentru a putea îndeplini toate obligaţiile legate de organizarea unui astfel de eveniment.

Cererea înaintată de guvernatorul regiunii către oficilităţile federale trebuie obligatoriu aprobată pentru "a evita un colaps total în ceea ce priveşte măsurile publice de securitate, educaţie, sănătate şi transport". Cauza principală care a dus la aceste probleme este legată de faptul că în ultimii doi ani preţul petrolului a scăzut considerabil, Brazilia fiind una dintre ţările care se bazează pe exportul de ţiţei.

Michel Temer, preşedintele interimar la Braziliei, a declarat că guvernul va rezolva această situaţie, iar organizarea Jocurilor Olimpice nu este pusă în pericol.

"Criza financiară cu care ne confruntăm nu pune în pericol în niciun caz organizarea Jocurilor Olimpice şi îndeplinirea atribuţiilor pe care oraşul Rio şi le-a asumat", a precizat şi primarul Eduardo Paes.