• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Mihai Sîtnic a cucerit titlul de campion al Olimpiadei APSM la tenis

Mihai Sîtnic a cucerit titlul de campion al Olimpiadei APSM la tenis

There are no translations available.

Reporterul unui post privat de televiziune, Mihai Sîtnic a devenit ieri, la Școala specializată din capitală, campionul Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la tenis, relatează MOLDPRES.

Conform tragerii la sorți, cîștigătorul turneului a avut un culuar mai favorabil în comparație cu partenerul său din finală, Arcadie Munteanu (PRO TV). Acesta a disputat în faza preliminară două meciuri relativ echilibrate cu Dumitru Plămădeală, reporter la un portal fotbalistic, pe care l-a învins cu scorul 6-4, și Ion Robu (MOLDPRES), care l-a condus cu 3-1 și 6-5, dar a fost depășit pînă la urmă la tie-breack.

Mihai Sîtnic și-a adjudecat relativ ușor primul set (6-1), a fost condus cu 5-2 în cel de-al doilea set, dar a revenit spectaculos și a cîștigat cu 7-5. ”Firește, mă bucur că am învins. Este al doilea meu titlu de campion la tenis”, a declarat pentru agenție învingătorul Olimpiadei. ”Normal, trebuia să cîștig setul al doilea, dar eram în criză mare de timp, m-am grăbit, am greșit și am pierdut”, astfel a comentat înfrîngerea suferită Arcadie Munteanu, care la acest turneu a stabilit un nou record al Olimpiadei – a devenit premiant la cinci probe sportive  - bowling, biliard, badminton, baschet și tenis. Vechea performanță – patru locuri premiante – îi aparținea lui Ion Robu.

Locul trei la turneul de tenis i-a revenit lui Alexandru Fosa, reporter la un post televizat privat, care l-a învins în disputa pentru ultimul loc premiant pe Mihai Burciu de la postul de televiziune Moldova Sport  în două seturi (6-2, 6-1).

Mihai Sîtnic a mai devenit campion în 2014. La celelalte ediții au învins Maxim Cojocari (2012) și Vadim Carauș (2013, 2015).

Olimpiada APSM se desfășoară pentru a 17-ea oară. Programul competițional include concursuri la bowling, biliard, tenis de masă, tenis de cîmp, natație, șah, joc de dame, fotbal, baschet, badminton, natație. Bilanțul Olimpiadei este făcut tradițional pe 2 iulie - Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv. Următoarea probă, șahul, este programată pentru finele acestei săptămîni.