• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot la al doilea turneu Challenger cîștigat

Radu Albot la al doilea turneu Challenger cîștigat

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a cîștigat ieri turneul internațional din seria Challenger de la Furth (Germania), transmite MOLDPRES.

În finală, el l-a învins în două seturi (6-3, 6-4) pe jucătorul german Jan-Lennard Struff, situat pe locul 102 în clasamentul mondial. Radu Albot ocupă locul 143 în acest top. Victoria repurtată semnifică 90 de puncte ATP și 6150 de dolari.

Tenismanul moldovean s-a calificat în actul decisiv al competiției după ce i-a învins pe Tobias Kamke din Germania, pe Albert Montanes (Spania), numărul 98 mondial în prezent, pe fostul cîștigător de la Wimbledon (Marea Britanie), categoria juniori, Thiemo de Bakker din Olanda și Guilherme Clezar din Brazilia. La toți a cîștigat în două seturi.

Radu Albot a urcat în 2015, în premieră, în Top-100 mondial la individual. Cea mai bună poziționare a sa în acest clasament a fost locul 85. El este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. Anul curent s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la Roland Garros (Franța), repetînd performanța din 2014 cînd a mai promovat în prima fază a unui turneu de Grand Slam, US Open. A cîștigat în cariera sa 14 turnee Futures la individual. Turneul de la Furth este al doilea din seria Challenger după cel de la Fergana (Uzbekistan) unde a devenit învingător.