• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Campionul Olimpiadei APSM la baschet a fost desemnat în prelungiri

Campionul Olimpiadei APSM la baschet a fost desemnat în prelungiri

There are no translations available.

Cîștigătorul concursului de baschet din cadrul Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), desfășurat ieri la sala specializată a Academiei de Studii Economice din Moldova, a devenit cunoscut doar după prelungiri, relatează MOLDPRES.

În faza preliminară, cei mai preciși la aruncările de la punctul de pedeapsă au fost Alexei Jereghi și Ion Robu (MOLDPRES), care au realizat cîte 7 și, respectiv, 6 puncte din 10 posibile. În faza finală, Alexei Jereghi, Ivan Gonciaruc, ziarist independent, și Arcadie Munteanu (PRO TV) au acumulat cîte 5 puncte. După prelungirile dictate, ei au urcat pe podiumul simbolic de premiere în ordinea sus-indicată.

Turneele de baschet printre ziariștii sportivi se desfășoară cu începere din anul 2000. Recordul competiției, 9 puncte din 10 posibile, a fost stabilit în 2010 de Ion Robu, cvadruplu campion. Alexei Jereghi a devenit cîștigător a doua oară.

Olimpiada APSM se desfășoară pentru a 17-ea oară. Programul competițional include concursuri la bowling, biliard, tenis de masă, tenis de cîmp, șah, joc de dame, fotbal, baschet, badminton, natație. Bilanțul Olimpiadei este făcut tradițional pe 2 iulie - Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv.