• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Arcadie Munteanu a egalat două recorduri ale Olimpiadei APSM

Arcadie Munteanu a egalat două recorduri ale Olimpiadei APSM

There are no translations available.

Reporterul Arcadie Munteanu de la PRO TV Chișinău a egalat două recorduri ale Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), relatează MOLDPRES.

El a devenit campion la badminton, acesta fiind al treilea titlu de cîștigător obținut la ediția actuală. Astfel a egalat performanța stabilită în urmă cu 16 ani (2000) de reporterul AIS MOLDPRES Ion Robu care a cîștigat atunci concursurile de baschet, tenis de masă și natație. Arcadie Munteanu a învins anul curent și la turneele de bowling și biliard.

El a devenit premiant astăzi – locul trei -  și la concursul de baschet, egalînd recordul înregistrat anul trecut de Ion Robu, care a devenit premiant la patru probe: joc de dame, tenis de masă, baschet și natație.

Locul doi la competiția de badminton a revenit triplului cîștigător în anii precedenți Dumitru Plămădeală. El l-a învins în primul meci din preliminarii pe Arcadie Munteanu cu scorul 2-0, dar în finală i-a cedat cu scorul 1-2. În primul set a condus cu 14-11, fiind învins cu 16-14. A cîștigat setul al doilea și l-a pierdut pe al treilea cu 9-15. ”Am greșit tactic”, astfel a comentat eșecul suferit favoritul. ”Am tras concluziile necesare după înfrîngerea din grupă și am cîștigat. În special, m-am străduit să joc mai mult pe linia de fund a terenului advers, alternînd jocul cu faze scurte la fileu. Mi-a reușit”, a opinat Arcadie Munteanu.

Locul trei i-a revenit lui Ion Robu, care a fost învins cu 2-1 în faza preliminară a competiției de Leonid Reabcov de la publicația Komsomoliskaia Pravda, dar s-a calificat totuși de pe locul doi ocupat în serie în semifinală și în disputa pentru locul trei l-a întrecut cu 2-0 pe Leonid Reabcov.
Olimpiada APSM se desfășoară pentru a 17-ea oară. Programul competițional include concursuri la bowling, biliard, tenis de masă, tenis de cîmp, natație, șah, joc de dame, fotbal, baschet, badminton, natație. Bilanțul Olimpiadei este făcut tradițional pe 2 iulie - Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv.