• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Octavian Vucol a fost reținut și plasat în izolatorul CNA

Octavian Vucol a fost reținut și plasat în izolatorul CNA

There are no translations available.

Președintele Federației de Baschet din Republica Moldova (FBRM), Octavian Vucol a fost reținut ieri și plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA).

El este bănuit de dobîndirea averii străine, prin înşelăciune, în proporţii deosebit de mari. Victima este un cetăţean al Republicii Slovacia. Acesta susţine că ar fi fost deposedat de 210 000 de euro.

În urma anchetei întreprinse s-a constatat că bănuitul, împreună cu alte persoane, urmărind scopul de a-l deposeda pe cetăţeanul slovac de bani, l-ar fi convins pe acesta să investească 340 000 de euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor 2 din Chişinău, destinat federaţiei naţionale de baschet. Ea, însă, nu deţinea titlu de proprietate asupra terenului pe suprafaţa căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha) şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Cetățeanul slovac, proprietar al unei companii din țara sa, a transferat pe parcursul anului 2015 pe conturile FBRM și altor persoane din Republica Moldova diferite sume de bani, în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 000 de euro.

Preşedintele FBRM este reţinut pentru 72 de ore. În cazul în care va fi găsit vinovat el riscă pînă la 15 ani de închisoare.