• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Valeriu Duminică s-a clasat pe locul 7 la World Judo Tour

Valeriu Duminică s-a clasat pe locul 7 la World Judo Tour

There are no translations available.

Dinamovistul Valeriu Duminică (81 kg) s-a clasat  pe locul 7 la turneul internațional World Judo Tour de la Almaty (Kazahstan), încheiat ieri.

Asta semnifică că el și-a consolidat poziția din Top-32 mondial al sportivilor cu drept de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Pînă la acest concurs el ocupa locul 29. Bravo, Valeriu!

Valeriu Duminică a susținut patru meciuri la Almaty. El i-a învins în primele două partide pe Lukasz Blach, campion al Poloniei, Joachim Bottieu (Belgia), cvadruplu premantla campionatele Europene, după care a cedat, intrînd în recalificări. La această fază a pierdut din nou și s-a clasat pe locul șapte. ”Este, oricum,  un succes. Credeam după ce l-a învins pe Bottiey că va cîștiga turneul, dar a greșit în partida a treia și speranța mea s-a spulberat. Oricum, l-am felicitat pentru evoluția bună”, a declarat antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal.

La turneu a participat încă un judocan moldovean, Dorin Goțonoagă, de asemenea la categoria de pînă la 81 de kilograme. El a cedat  după numărul de penalizări primite în primul meci disputat. Ambii sunt elevii antrenorilor emeriți Mihail și Ilie Buiuc din Hîncești.

Valeriu Duminică este membru al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri. El va fi unicul judocan moldovean care va evolua la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Reprezentanții judoului moldovenesc au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Cea mai bună evoluție a avut-o Victor Bivol, clasat pe locul cinci la Atena (2004).