• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Evgheni Nedealco și Nicolae Ceban s-au calificat la Olimpiadă

Evgheni Nedealco și Nicolae Ceban s-au calificat la Olimpiadă

There are no translations available.

Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg) au devenit în week end, la Ulaanbaatar (Mongolia) posesori ai biletelor de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), relatează MOLDPRES.

Ambii au obținut acest drept după ce s-au clasat pe locurile trei în categoriile lor de greutate la turneul olimpic mondial de calificare desfășurat în capitala Mongoliei.

Evgheni Nedealco a repurtat trei victorii și a suferit o înfrîngere. În meciul pentru locul trei l-a învins cu scorul 9-2 pe Mihaly Nagu (Ungaria) și.. a izbucnit în lacrimi. El va participa la Olimpiadă pentru prima dată.

Nicolae Ceban a suferit o singură înfrîngere în meciul disputat în semifinală cu cîștigătorul turneului Georgii Ketoev (Armenia), iar în celelalte partide disputate a învins. În ultima l-a devansat cu scorul 10-0 pe Vasile Caras (România). Olimpiada de la Rio de Janeiro va fi a treia în cariera sa. El a mai evoluat la Jocurile Olimpice de la Beijing și Londra.

Alexandru Chirtoacă (57 kg) a fost la un pas de a obține biletul olimpic de acreditare. El s-a situat pe locul cinci. Mihail Sava (65 kg) a suferit eșec în faza de calificare. Petru Ianulov (86 kg), a fost eliminat din concurs în recalificări.

Compatriotul Ion Guidea (57 kg), originar din Nisporeni, absolvent al Liceului Internat-Republican cu Profil Sportiv, care reprezintă actualmente România, a devenit  cîștigător al turneului. Fratele său, Anatol Guidea, medaliat la Europene și Mondiale, antrenează lotul acestei țări.

Ultimul turneu de calificare la Olimpiadă va avea loc pe 6-8 mai la Istanbul (Turcia). ”Obiectivul este să mai obținem două bilete de acreditare”, a declarat președintele federației naționale de profil, Victor Peicov.