• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dinamovistul Dan Olaru a stabilit un nou record național

Dinamovistul Dan Olaru a stabilit un nou record național

There are no translations available.

Dinamovistul Dan Olaru (19 ani) a stabilit un nou record național la campionatul Moldovei, au informat astăzi  surse din cadrul federației naționale de profil.

El a acumulat 580 de puncte din 600 posibile, depășind cu un punct vechea performanță care-i aparținea. Ea a fost înregistrată în 2012.

Recordmanul este student la facultatea drept de la Universitatea de Stat din Moldova. El este primul arcaș moldovean care a participat la Jocurile Olimpice. Evenimentul s-a produs la Olimpiada de la Londra (2012), unde s-a clasat pe locul nouă. ”Îmi doresc enorm să mă calific și la Jocurile Olimpice din anul curent de la Rio de Janeiro (5-21 august, Brazilia)”, a declarat pentru mass-media performerul. Biletele de acreditare vor fi puse în joc la Campionatul European.

Titlul de campioană la individual feminin i-a revenit Alexandrei Mîrca și ea membră a Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. Cîștigătoarea  a acumulat 567 puncte. Recordul național este egal cu 594 de puncte, fiind stabilit în urmă cu circa trei decenii în urmă de Natalia Valeeva, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona. Ea reprezintă în prezent culorile sportive ale Italiei pe arena internațională.