• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various S-a stins din viață Anatol Pervanciuc

S-a stins din viață Anatol Pervanciuc

There are no translations available.

Pe 31 ianuarie curent a decedat după o boală incurabilă la vîrsta de 63 de ani fondatorul clubului de handbal Olimpus-85 USEFS Chișinău, Anatol Pervanciuc, unul dintre cei mai buni manageri din sportul moldovenesc.

În această postură el a fost un exemplu, un model de comportament în spiritul celor mai sporite exigențe ale vremii, reușind o performanță apreciabilă – a construit în vecinătatea gării feroviare complexul de sporturi Alexia, care-i cel mai bun din țară. L-a înălțat în perioada cînd în virtutea mai multor factori se face extrem de puțin în ceea ce privește baza sportivă. În consecință, aici se  desfășoară cu regularitate, în condiții optime, turnee interne și internaționale la handbal, volei, minifotbal, alte discipline sportive, diferite manifestări cultural-sportive. Unul din cele mai popiulare dintre ele este ”Cupa primarului” la care participă anual cluburi din Polonia, Ucraina, Romănia, Lituania, Belarus.

La inițiativa și sub conducerea sa nemijlocită în anii 1990 au fost date în folosință în Chișinău  circa 20 de terenuri de handball iclusiv Complexul handbalistic acoperit din parcul Valea Trandafirilor. Aici funcționează în prezent Școala sportivă specializată nr.2 de handbal.

Echipa de handbal creată, Olimpus-85 USEFS, a devenit cu el la timonă multiplă campioană națională, posesoare a Cupei Moldovei, participantă permanentă în turneul intercluburi europene Challenge Trophy.

Anatol Pervanciuc a fost unul dintre purtătorii făcliei olimpice pe teritoriul Moldovei în 1980, vicepreședinte al Federației Moldovenești de Handbal (1985-1988), unul dintre animatorii princiapli ai selecționatei Moldovei de veterani în cadrul căreia a evoluat la diferite turnee internaționale. Amintirea luminoasă despre el se va păstra în inimile multor împătimiți de handbal, sport. Panihida va avea loc astăzi cu începere de la orele 10.30 la Casa de cultură a feroviarilor.