• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Michael Phelps, sportivul cu cele mai multe medalii olimpice

Michael Phelps, sportivul cu cele mai multe medalii olimpice

There are no translations available.

Are 22 de medalii olimpice, c]ştigate la trei ediţii ale întrecerii supreme (2004, 2008 şi 2012), dintre care 18 de aur - un record mondial absolut. În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, americanul a c]ştigat nu mai puţin de opt medalii de aur - stabilind un alt record al tuturor timpurilor. Michael Phelps, ajuns acum la 30 de ani, a şocat printr-o declaraţie preluată de Business Insider: "Nu cred că am prins nicio ediţie a Jocurilor la sută la sută". Phelps a explicat că la Beijing, cea mai fructuoasă dintre cele patru participări olimpice ale sale, purta după sine povara faptului că, în urmă cu doar şase luni, îşi fracturase încheietura.

Michael Phelps ţinteşte o nouă participare olimpică la Rio, în 2016, şi îşi doreşte doar să fie apt sută la sută din punct de vedere fizic. "La concursuri văd că pot înota unii dintre cei mai rapizi timpi ai mei, chiar dacă am ajuns la 30 de ani".

Pe final de 2015, la Naţionalele de iarnă ale SUA, Phelps a stabilit timpii de referinţă ai sezonului la 100 şi 200 m fluture.