• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Freneticul Pavel Brighidin a fost de neoprit duminică la Chișinău

Freneticul Pavel Brighidin a fost de neoprit duminică la Chișinău

There are no translations available.

Candidatul de maeștri ai sportului, Pavel Brighidin, omul care este pasionat întotdeauna de spectacol, panorame care lasă publicul perplex, uimit,  a devenit duminică  a treia oară anul curent cîștigătorul turneului de tenis de masă, care se desfășoară tradițional lla sala specializată a Universității de Stat din Moldova și-i reunește pe toți amatorii din capitală și din localitățile învecinate.

”Mi-a mers, ieșit jocul cu toți finaliștii. I-am devansat fără probleme deosebite pe Arcadie Cracan, Alexandru Nartov, Serghei Lebediuc, principalii pretendenți la titlu, eternii mei parteneri de întrecere. Nimeni nu a găsit antidotul jocului meu. A fost ziua cînd m-am simțit într-o formă sportivă de excepție și am făcut praf din tot ce am întîlnit în cale”, a declarat jucătorul, care face deseori declarații tari la limită cu umorul dur, englezesc, fapt pentru care este apreciat mereu de multă lume.

Turneul reunește în fiecare week end circa 70 de jucători de diferite vîrste. La ediția recentă a fost prezent și cel mai în etate participant, candidatul de maeștri ai sportului Gheorghe Eremia, care a împlinit anul trecut 77 de ani. Recent el a fost supus unei intervenții chirurgicale la picior, dar deoarece tenisul de masă este pentru el ca oxigenul, un narcotic, vine mereu la sală ca să joace. La recenta ediție veteranul a obținut dreptul să concureze după faza grupelor în cea de-a patra serie valorică.

De regulă, în fiecare duminică se formează 6-7 grupe valorice în cadrul cărora sînt disputate după preliminarii toate locurile. Trei titluri de cîștigător al turneului a adunat pînă în prezent și  Alexandru Nartov. Învingătorul din anul trecut cu opt locuri întîi, Serghei Lebediuc a cîștigat deocamdată în 2014 numai de două ori.Turneul este unul dintre cel mai populare în capitală.