• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Polonezul Andrzej Wawrzyk, următorul adversar al lui Wilder, a fost depistat pozitiv

Polonezul Andrzej Wawrzyk, următorul adversar al lui Wilder, a fost depistat pozitiv

There are no translations available.

Boxerul polonez Andrzej Wawrzyk, care urma să-l înfrunte luna viitoare pe americanul Deontay Wilder, campionul mondial en titre la categoria grea (versiunea WBC), a făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la un steroid anabolizant, a anunțat anturajul lui Wilder, citat de AFP.

Wawrzyk (31 ani) urma dispute pe 25 februarie, împotriva lui Wilder, al doilea său meci pentru un titlu mondial, la patru ani după cel al versiunii WBA, pierdut în fața rusului Aleksandr Povetkin, depistat la rândul său pozitiv înaintea unei lupte programate luna trecută.

Pugilistul polonez are în palmares 33 de victorii, între care 19 obținute înainte de limită, și o singură înfrângere.

Promotorul lui Wilder, Lou DiBella, a asigurat însă că gala programată luna viitoare va fi menținută și că va căuta un nou adversar pentru campionul din Statele Unite.

Deontay Wilder este neînvins ca profesionist în 37 de meciuri disputate, 36 dintre ele cîștigîndu-le înainte de limită. El nu a mai urcat în ring din luna iulie, fiind obligat să ia o pauză de cinci luni după ce și-a fracturat mîna dreaptă și s-a accidentat la bicepsul drept în cursul ultimei sale lupte, împotriva compatriotului său Chris Arreola, pe care l-a dominat categoric.

Boxerul american speră să lupte, în cursul acestui an, pentru titlurile IBF și WBA la categoria grea, împotriva câștigătorului meciului dintre britanicul Anthony Joshua și ucraineanul Vladimir Kliciko, programat în data de 29 aprilie 2017 pe stadionul Wembley din Londra.