• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports

Other sports

Simona Halep şi Darren Cahill ar putea relua colaborarea în 2020

There are no translations available.

Simona Halep şi Darren Cahill au anunţat că nu vor mai colabora în 2019, antrenorul australian invocând motive de familie. Andrei Cristofor, membru al echipei Simona Halep, a lăsat însă să se înţeleagă că n-ar fi exclusă o reluare a parteneriatului, după un an de pauză.

”Îţi mulţumesc, Darren Cahill, pentru tot sprijinul şi pentru munca depusă alături de noi! Tu şi Simo aţi avut 4 ani fantastici! Sunt extrem de trist pentru că nu vei fi cu noi în 2019, însă abia aştept să ne reîntâlnim în 2020!", a susţinut Andrei Cristofor, pe pagina personală de Facebook.

Un astfel de scenariu pare posibil, după cum a susţinut şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Sunt convins că această despărţire este chiar aşa cum spune Darren Cahill, legată de probleme familiale, şi nu de o ruptură, o neînţelegere cu Simona Halep. Oricând, mai ales peste un an, poate fi reluată această colaborare. S-au mai văzut astfel de cazuri. Din alte motive, dar iată cazul lui Djokovic, care s-a despărţit de antrenor, cu rezultate proaste pentru Djokovici vreme de aproape doi ani, după care iată-l din nou nr. 1 mondial cu Marian Vajda. Mi se pare cât se poate de plauzibilă o astfel de revenire”.

 

Novak Djokovic va termina anul pe prima poziţie a clasamentului ATP

There are no translations available.

Rafael Nadal, jucătorul care a petrecut 36 de săptămâni în fotoliul de lider mondial în 2018, este sigur că va încheia anul pe locul secund, după ce Roger Federer a pierdut, duminică, meciul inaugural din grupele Turneului Campionilor.

Ibericul nu participă la Londra, din cauza unei accidentări în zona abdominală, însă, cu 7.480 de puncte strânse din nouă turnee, nu mai poate fi ajuns de elveţian, nici de vreun alt sportiv până la final de an. Novak Djokovic (31 ani) va termina anul pe prima poziţie, urmat de Nadal (32 ani). Pentru al treilea loc pe podiumul de final de sezon se luptă Roger Federer (37 ani) şi germanul Alexander Zverev (21 ani), învingător, luni, în faţa lui Marin Cilic.

Pentru Rafael Nadal, nevoit să stea pe tuşă de la US Open încoace, va fi al zecelea sezon competiţional încheiat în Top 2 ATP. Ibericul a fost "year-end number one" în 2008, 2010, 2013 şi 2017, iar în 2005, 2006, 2007, 2009, 2011 şi 2018 a terminat pe doi. Primul sezon disputat sub îndrumarea lui Carlos Moya, fără unchiul Toni în lojă, a fost unul extrem de complicat pentru "Rafa". Ibericul a început anul pe prima poziţie ATP, dar nu a reuşit să dispute decât nouă turnee, ambele Grand Slam-uri pe hard încheindu-se cu abandon în fazele finale pentru iberic. "A fost un an excelent pentru mine, din punct de vedere calitativ, când am putut juca, dar şi un an extrem de complicat, din punct de vedere al accidentărilor", a sintetizat Nadal.

 

Dumitru Galagoţ şi Vasile Belous au repurtat victorii la Campionatul Uniunii Europene

There are no translations available.

Boxerii moldoveni Dumitru Galagoţ (64 kg) şi Vasile Belous (69 kg) au obţinut victorii în faza preliminară a Campionatului Uniunii Europene, care se desfăşoară la Valladolid (Spania), relatează MOLDPRES.

Dumitru Galagoţ l-a învins în primul meci disputat cu scorul 4-1 pe Damian Durkacz (Polonia), iar Vasile Belous l-a devansat cu acelaşi scor pe Richard Meinecke (Germania). „Ambii se află într-o bună formă sportivă. Nu am forţat pregătirile în ajunul deplasării la turneu. Aştept aceeaşi comportare şi de la coechipierii Victor Carapcevschi (75 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91 kg)”, a declarat pentru agenţie prin Wiber antrenorul lotului naţional Petru Caduc.  Toţi se antrenează la Şcoala specializată din Grimăncăuţi (Briceni).

Dorin Bucşa (60 kg) din Hânceşti a cedat cu scorul 0-5 britanicului French Callum în prima partidă disputată la turneu.

Boxerii moldoveni au debutat la Campionatul Uniunii Europene  în urmă cu patru ani, la Sofia (Bulgaria). Alexandru Râşcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg) au devenit atunci campioni, iar Dumitru Galagoţ, Vasile Belous, Victor Carapcevschi şi Victor Ialâmov (81 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Cu aceste performanţe, lotul naţional a ocupat primul loc în clasamentul neoficial pe echipe.

Campionatul Uniunii Europene s-a desfăşurat în premieră în 2003 la Strasbourg (Franţa). Ediţia din anul curent este a noua. Ea se va încheia pe 19 noiembrie.

 

Mihail Latâşev a câştigat turneul internațional de judo ”Oleg Kretsul Cup”

There are no translations available.

Judocanul moldovean Mihail Latăşev (60 kg) a devenit în week-end câştigător al celei de-a treia ediţii a turneului internaţional „Oleg Kretsul Cup”, rezervat cadeţilor, care s-a desfăşurat la Sala polivalentă din capitală, relatează MOLDPRES.

El a fost singurul reprezentant al  gazdelor care a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere. “Sigur că este puţin, pentru că în ţară există multe secţii specializate la această probă. Noi avem tradiţii frumoase la acest gen de sport, am găzduit turneul şi, normal, aşteptam rezultate mai bune”, a declarat Antrenorul emerit Mihail Ciudin. “Bravo organizatorilor. Nu este uşor să desfăşori un asemenea concurs la nivel internaţional. Ei însă s-au achitat onorabil de această misiune. Turneul este, în fond, mai mult un proces educativ pentru viitorii performeri, dacă ţinem cont de vârsta participanţilor”, a opinat preşedintele de onoare al federaţiei naţionale de profil, Veaceslav Manolache.

Şapte reprezentanţi ai lotului moldovean au urcat pe treapta a doua şi a treia ale podiumului de premiere. Aceştia-s Adrian Veste (55 kg), Daniel Budeanu (60 kg),  Dan Stănilă (81 kg), Ihtiandr Fedco (90 kg), Mihail Moldovan, Bogdan Viscun, Daniel Ursu, toţi la categoria plus 90 de kilograme.

Câştigători ai turneului au devenit Alexandru Matei (50 kg), Alex Creţ (81 kg), ambii din România, Andrii Borovikov (55 kg), Karim Nuriev (90 kg), ambii din Ucraina, Igor Batisha (66 kg, Belarus), Dimitrios Kalogirou (73 kg), Aris Leonidas (plus 90 kg), ambii din Grecia.

Oleg Crețul  a devenit în 1996 vicecampion european la categoria de greutate până la 81 de kilograme, a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA) în componența delegației moldovenești. În 1997 a nimerit într-un accident rutier și și-a pierdut vederea.  În continuare a reprezentat Rusia la turneele rezervate sportivilor nevăzători, devenind multiplu campion european, mondial şi olimpic. Este decorat pentru performanțele înregistrate cu diferite distincții ale Republicii Moldova şi Rusiei.

 

Maratonul de la Chişinău a reunit peste 18.000 de participanţi

There are no translations available.

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Maratonul de la Chişinău, desfăşurat ieri, a reunit aproximativ 18.000 de participanţi din peste 50 de ţări, relatează MOLDPRES.

Competiţia s-a desfășurat de la ora 8 dimineaţă până spre seară (ora 17.00) la diferite distanţe şi categorii de vârstă, inclusiv curse rezervate sportivilor cu dizabiltăţi locomotorii.

Câştigător la cea mai prestigioasă probă din cadrul concursului – distanţa clasică de 42 kilometri şi 195 de metri - a devenit  kenianul Benjamin Kiprop. El a învins stabilind şi un record al maratonului - 2 ore şi 16,38 minute. „A fost o plăcere să concurez şi la Chişinău”, a declarat învingătorul pentru mass-media după încheierea cursei, care călătoreşte timp de mai mulţi ani prin lume şi participă la diferite maratoane.

Învingători la celelalte curse din programul competiţional au devenit: Vladislav Ivancenco şi Mihaela Botnari (distanţa de 5 km), Petru Chiriac, Daniela Ciocan (10 km), Maxim Răileanu, Ecaterina Carmanenco (21 km), Irina Maşnâk (42,195 km). La proba rezervată sportivilor în scaune rulante, pe primele locuri s-au clasat: Alexandru Marţinchevici (10 km). La categoria handbike, aceeaşi distanţă, primul la finiş a fost Cătălin Petroşan. La distanţa de 21 km proba maraton for oll, cei mai buni au fost Anatol Bardji şi Nadejda Dmitriuc. Câștigătorii cursei de 42 km au devenit Ilie Ştefârţă şi Natalia Sobcinscaia.

„Competiţia a fost, indiscutabil, un succes”, a declarat pentru mass-media Dmitri Voloşin, unul dintre organizatorii principali ai acesteia. Fondul de premiere al concursului a fost de 100.000 de lei. Maratonul de la Chişinău s-a desfăşurat a patra oară.

 
More Articles...